Proszę o pomoc - dym ulatniający się z koła

01 Lip 2007, 09:28

Mam pewien problem
Wczoraj przejechałam ok 1,5 km na zaciągnietym ręcznym gdy wysiadłam ujrzałam dymy ulatniające sie z mojego koła
i mam pytanie czy aby nie uszkodziłam samochodu?
Czy wszystko jest nadal ok? Bardzo sie boje poniewaz samochód nawet nie jest mój a włascicielowi nic nie mówiłam o tym :(
Prosze o pomoc
misia
Nowicjusz

01 Lip 2007, 11:40

Dym pewnie szedl z bębnów... Skoro tyle przejechałaś, to ręczny pewnie już był słaby :P Ekspertem nie jestem, ale chyba ten ręczny jest jeszcze gorszy niż był :mrgreen: A tak poza tym, to raczej większych szkód chyba nie wyrządziłaś... :lol:
DFireCrow

02 Lip 2007, 22:06

nie masz czym sie przejmowac powinno wszystko grac po prostu troche zagrzaly sie szczeki ale to nie problem.pozdrawiam :D
misiek
Początkujący

Miejscowość: london,vw passat ,1.9 TDI 90KM

04 Lip 2007, 11:07

Siemka. Mam takie pytanko. czy jeśli teraz używasz hamulca ręcznego nie odczuwarz jakiś szczególnych zmian?? typu: zero reakcji na zaciągnięcie hamulca??

jeśli nic nie zauważyłaś czyli powinno być wszystko OK.
a jeśli hamulec jest słabszy to powinnaś sprawdzić bębny(ewentualnie je wymienic) lub poprostu podciągnąć linke hamulca.

Nie jestem ekspertem ale moje rady powinny Ci choć w najmniejszym stopniu pomóc. pozdrawiam...

QNIC
Ostatnio edytowany przez qnic, 05 Lip 2007, 12:11, edytowano w sumie 1 raz
qnic
Nowicjusz

04 Lip 2007, 11:17

A komu Ty to radziłeś? Bo tam się Pani pytała... Fajnie jest czytać ze zrozumieniem :roll:
DFireCrow

04 Lip 2007, 11:33

Dzieki wszystkim za rady :D
a co do hamulca to zmian nie odczuwam, więc chyba jest wszystko w porządku

Pozdrawiam wszystkich! :lol:
misia
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak sprawdzić auto przed zakupem?
    Kupno używanego samochodu to inwestycja, która wymaga szczególnej uwagi. Przed dokonaniem zakupu należy dokładnie skontrolować wiele elementów. Zaniedbanie któregoś kroku może skończyć się przykrą ...
    Volkswagen e-up! w pełni elektryczny samochód seryjny
    Volkswagen przedstawił swój pierwszy, w pełni elektryczny samochód seryjny: nowego e-up!. To prawie bezgłośne, czteroosobowe auto robi wrażenie zasięgiem 150 kilometrów i doskonałą funkcjonalnością. Nowy ...

04 Lip 2007, 14:24

Nie ma sprawy, tu raczej zawsze się ktoś odezwie! Nie wszyscy są mili, niektórzy są zby sarkastyczni, inni znów nie wiedzą nic, lub wiedzą mało (ja wiem trochę, chwilowo wystarcza :mrgreen: ), jest też trochę tych, którzy wiedzą na prawdę dużo (tu ukłony dla grzestv), ale masz pewność że zawsze się ktoś odezwie!!!
DFireCrow

14 Lip 2007, 02:07

sprostuje troche: nie jest napisane jaki jest to samochód więc mogły to być równie dobrze klocki hamulcowe jeśli z tyłu są "tarczówki" i nie ma dodatkowych szczenek hamulcowych z bębnami do ręcznego.jeśli są tarczówki to klocki mogły się przegrzać i przy hamowaniu możę "piszczeć" jeśli bębny to wymienia sią raczej szczenki hamulcowe a nie od razu bębny,bębny podlegają wymianie przy odpowiednim zużyciu i przeżywają kilka 5-7 wymian szczęk.
ciawar
Nowicjusz

31 Lip 2007, 22:57

a może przez 1,5 km paliłaś gumę?? :D wtedy dym z koła leci...
kotlos

01 Sie 2007, 16:06

palenie gumy nie polega na hamowaniu :roll: .. tylko obrotom koła bez przyczepności
Death Angel
Początkujący

02 Sie 2007, 18:41

:oops: :shock: Fire Crow: Ććććśśśśś...a,a,a - kotki dwa...no? już dobrze! Na skołatane nerwy złocisty trunek poleca się bez limitu puszek!!! :wink:
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina