Proszę o pomoc - Fiat 126P na B1

12 Lut 2010, 17:46

za rok chce robić b1 i cz to prawda cytat z forum FIAT 126P NA B1 WAŻNE

Kaszel wazy ponad 600 kg
Zeby sobie nim pomykac na B1, trzeba zmienic mase wlasna w dowodzie rejestracyjnym...
Ja akurat mam maluszka, i w jego dowodzie mam napisane 535kg.
Malo tego, jest to na dodatek nauka jazdy i sobie na nim szkole mlodych ludzi. A oni... Ostatnio nawet przerobimi Cinquecento.
Jest pare rzeczy ktore mozna w aucie wymienic, zeby mogl wazyc mniej niz 550 kg. Potem idziesz na zlom, tam maja wage, i trzeba go zwazyc. Z kwitem z wazenia idziesz do diagnosty, ktory na podstawie opisu zmian oraz kwitu z wazenia pojazdu moze zmienic mase wlasna pojazdu... Z kwitem od diagnosty idziesz do Urzedu Miejskiego i wyrabiasz dowod z odpowiednia masa wlasna pojazdu...
Proste jak wlos Mongola... :mrgreen:
Nie potrzeba zadnych homologacji.
Jezeli naruszysz konstrukcje pojazdu, wtedy bedziesz musial skorzystac z opinii rzeczoznawcy - tak bylo w moim przypadku, ale ja akurat troszke pociąłem malucha rzeby miedzy innymi rzucal sie w oczy... i czy jeśli złapie mnie policja maluchem na b to co jak na takiego miłego i ogólnie wporz a jak na jaką żmije nie mam nić złego z tą żmią
Ostatnio edytowany przez eskort, 12 Lut 2010, 21:48, edytowano w sumie 1 raz
eskort
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

12 Lut 2010, 17:55

Kłania się regulamin punkt 7.
To końcowe zdanie jest kompletnie nie zrozumiałe trzeba się domyślać o co Ci chodzi. Lepiej na pisz to jakoś po ludzku i popraw błędy bo rażą w oczy nawet mnie albo zainstaluj sobie oprogramowanie podkreślające błędy.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

15 Lut 2010, 17:50

Ja wogóle nie łapie o co comen :???:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rambler Marlin
    Rambler Marlin - samochód osobowy klasy średniej produkowany pod marką AMC (American Motors Corporation) w latach 1965–1967. Jedyną dostępną opcją nadwoziowa był 2-drzwiowy fastback, napęd przenoszony był na ...