Seat huk koła

13 Lut 2010, 22:58

Witam około ośmiu miesięcy temu zaczęło mi huczeć w kole od strony pasażera no i miałem luzy na kole wymieniłem łożysko i wszystko grało cztery miesiące temu podobne efekty w lewym kole luzów nie było ale łożysko wymieniłem ale nie dało to żadnych efektów byłem u dwóch mechaników i nic każdy niby coś robił i kasował za to ale nie zmieniło to niczego zaznaczę ze przy zakrętach szum się nie nasila.
bialy121
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

14 Lut 2010, 10:30

Mialem podobny problem - byc moze taki sam .. Mianowicie u mnie huk sie pojawil bo po zlej biezności kół, opony byly źle przytarte (wyjezdzone) i jak zrobilem zbieżność to mi huczylo w prawym przednim kole..
O dziwo wymieniłem opony (właśnie tylko dwie z przodu) i jak ręką odjął ! spróbuj , być może to ta sama przyczyna .
dawid551
Początkujący

Miejscowość: Śląskie

14 Lut 2010, 13:19

tez tak sadzilem huczenie pojawilo sie jak mialem letnie opony zmienilem na zimowe i to samo kola byly wywazone ale zbieznosci nie ustawialem najciekawsze jest to ze huk slychac nawet przy 10km/h fakt ze ciszej czym szybciej tym glosniej
bialy121
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

15 Lut 2010, 14:26

jestem przekonany ze to ta sama przyczyna ! wymien kola/opony i zobacz czy jest roznica :razz:
dawid551
Początkujący

Miejscowość: Śląskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...