Proszę o pomoc, rade w sprawie kupna japończyka

08 Lut 2008, 10:05

Dysponuje budżetem 9.000zł. To będzie moje pierwsze autko, chciałbym, żeby było ekonomiczne (LPG), a zarazem posiadało sportowy wygląd.
Chciałby również, aby nie posiadało dużego silnika- max 1.6.
Wybrałem sobie juz 3 modele- średnio z lat 91-97
1 mazda mx3
2 nissan 100nx
3 Honda civic V
Może pomoglibyście mi wybrać? proszę o komentarze tych aut, moze ktoś jakieś posiada?
proszę mi napisać jak jest z awaryjnością, dostępem do części zamiennych, oraz co najważniejsze ze spalaniem gazu. Czytałem wiele artykułów na temat tych aut, ale chciałbym zasięgnoć rady jakiegoś właściciela
waszko90
Nowicjusz

Miejscowość: Jabłoń/ LUBELSKIE

10 Lut 2008, 19:53

A co powiesz np na Mazde 323F rocznik ok 1997, auto bardzo ładne wyglądem, super jeżdzi, często posiada klimatyzacje, silnik 1.5 16V ( 90KM ) sprawuje się rewelacyjnie i moim zdaniem nie potrzeba gazu.

Pozdrawiam
bubi120
Nowicjusz

13 Lut 2008, 17:53

Mazda 323F bardzo ciekawa propozycja. Silnik 1,5 wcale nie jest taki ekonomiczny, jeśli masz troche cieższą nogę, to swoje spali. Ale polecam.
Letsplay
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk/Londyn
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Czarny lód na drodze! - niewidzialne zagrożenie
    Choć trwa jeszcze jesień i w ciągu dnia często można cieszyć się słoneczną pogodą, noce bywają już chłodne. Wraz z pojawieniem się pierwszych przymrozków na drogach robi się niebezpiecznie – jezdnia może pokryć ...