Witam wszystkich uzytkownikow forum,jestem tu nowy i mam do was mala prosbe. Prosilbym was o wady i zalety dwoch samochodow nad ktorymi zastanawiam sie do kupna. Rozchodzi sie o Skode Octavie I Skoda oraz o Renault Laguna II Laguna . Mam metlik w glowie ktory samochod mam wybrac.Tak wiec prosze was o opinie typu komfort jazdy,spalanie,silnik,usterki itp. Glownie interesuja mnie modele kombi(diesel). Pozdrawiam
No Laguna II z początków produkcji jest nazywana królową lawet.A Octavia z koleji z tyłu ma mało miejsca ale to jest praktycznie to samo co VW,silniki,konstrukcja itp. to VW.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
dodam jeszcze ze samochod bede kupowal w Niemczech i interesuja mnie juz roczniki z 2001 do max 2004 . Na dzien dzisiejszy planuje wydac na to ktores z tych samochodow do 4000 Euro.
Muzeum SKODY - 117 lat historii Producenta W piątek 23 listopada 2012 roku odbyła się przedpremierowa prezentacja nowego Muzeum SKODY dla mediów, a trzy dni później (26 listopada) obiekt został uroczyście otwarty dla publiczności. Położone w Mladá ...
Volkswagen Touareg I Touareg to duży SUV klasy średniej-wyższej, bezpośredni konkurent m.in. Mercedesa ML i Toyoty Land Cruiser. Konstruktorzy z Wolfsburga postawili na luksus i to, co teoretycznie w terenówce powinno być najważniejsze, ...
Jeżeli Laguna II, to bardzo uważaj na rocznik 2001-2002. Później jest już lepiej. Octavia a Laguna, troszkę inna klasa. Ta pierwsza jest zaliczana do kompaktów, mimo sporych rozmiarów, druga zaś do klasy średniej, czyli konkuruje z np. Modeo, Vectrą C.
a co powiesz na lagune z rocznika2003-2004?
Jest jeszcze do wyboru passat albo golf IV , przed zakupem wolalbym dostac kilka opini na temat samochodow zeby pozniej nie pakowac w niego duzo kasy
Pomyśl może jeszcze nad Fordem Mondeo Mk3 2001-02. Chyba najładniejsze auto w porównaniu z konkurencyjnym Passatem, Laguną etc. Wybierając silnik Tddi masz gwarancję naprawdę niskiego spalania, a także małe prawdopodobieństwo większej usterki w porównaniu z silnikiem Tdci. Pozatym dużo łatwiej będzie Ci znaleźć lepiej wyposażoną wersję. Tylko pamiętaj, nie każda morda pasuje do Forda.
powiem wam szczerze ze ten mondeo to jest fajny samochod patrzylem na ceny w niemczech i nie sa az takie drogie tylko nie wiem czy 90 KM(bo tam glownie tyle maja te samochody) to nie jest za malo na kombii? ma moze ktos doswiadczenie juz w mondeo?
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.