Proszę o pomoc w wyborze dużego VAN-a

25 Sie 2008, 11:27

Witam kolegów
mam problem który spać mi nie daje :)
przymierzam się do zakupu autka w granicach cenowych ok 30- 40 tyś.

i .....

na początku chciałem Vana Grand Cruzera ale przerażają mnie koszty paliwa i awaryjność tego autka ...
potem mazda premacy lub ww touran ale to znowu za małe ...

Teraz znowu zaczynam myśleć nad Kombi - MOŻE MACIE JAKIEŚ DOŚWIADCZENIE I MI POMOŻECIE W PODJĘCIU DECYZJI

aaa .... napiszę jeszcze że autko potrzebuje żeby jeździć w 3 osoby + potrzebuje naprawdę pojemny bagarznik - niekoniecznie wysoki ale długi
Woldkonson
Nowicjusz

Miejscowość: Dzierżoniów

30 Sie 2008, 14:31

Może warto popatrzeć na Vw caddy, lub tego typu auta:Mercedes viano, Citroen berlingo, Renault kangoo czy Opel combo. A jeśli okaże się, że te auta są za małe no to musisz kupić sobie dostawczaka;)
Diablos
Początkujący

Miejscowość: Jaroszowa

31 Sie 2008, 19:52

Ja natomiast proponuję auto, którym jezdzę na co dzień.To Kia Carnival auto niedrogie zarówno w użytkowaniu jak i w zakupie.Naprawdę polecam.Tylko radzę unikać serwisów bo drogo i przeważnie nie robią to co trzeba.Dobrze mieć swojego mechanika.Auto naprawdę super.Mam liczną rodzinę.Wchodzą wszyscy i bagaże.Na razie pozdrawiam. :D :o
ebtbo
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

04 Wrz 2008, 20:14

chrysler voyager , ford galaxy , opel zafira
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

26 Lis 2020, 11:21

Chrysler Voyager town & country- bezkonkurencyjny. Najlepiej 3.6 V6 i zagazować bo z dieslem to różnie bywa.
Xawer197
Nowicjusz

26 Lis 2020, 16:11

Ale odgrzales kotleta :shock:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

28 Lis 2020, 14:38

Za późno na datę spojrzałem :lol:
Xawer197
Nowicjusz