Prosze o pomoc w wyborze samochodu. Pilnie.

24 Lip 2012, 18:54

Witam Wszystkich
Na samochód mogę przeznaczyć maksymalnie 7 tys. złotych. Myślę o czymś ekonomicznym i w miarę tanim, jeśli chodzi o części. W wyborze samochodu jestem zielony, jak dotychczas zastanawiam się nad takimi modelami jak:

Seat Ibiza
VW Polo
Fiat Punto II

Jeśli chodzi o ilość drzwi to jeszcze się waham co wybrać.

Może coś jeszcze polecicie? Czy całkowicie odradzacie moje propozycje?
Z góry Dziękuje za odpowiedzi.

A co sądzicie o dołożeniu niewielkiej kwoty i kupnie któregoś z tych samochodów:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (tutaj coś nie tak z blacharką chyba)

Jestem z Małopolski wiec interesuje mnie coś w miarę niedaleko.
A co sadzicie o Nissanach? np.:

[link do Gumtree wygasł]
Adiik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 08 2009

24 Lip 2012, 20:18

Każdy samochód tak czy inaczej trzeba obejrzeć,same zdjęcia niestety niewiele mówią. Jeżeli ma być to coś ekonomicznego z przyzwoitym wyposażeniem,to proponuję wybrać miedzy VW Polo oraz Fiat Punto II- moim zdaniem niezawodne.
Exedy24
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: AUDI A4

25 Lip 2012, 12:37

O Dziękuję za odpowiedź. Tez bardzo długo myślałem o Punto II. Za tą cenę na jaki przebieg najlepiej patrzeć? Polecacie gaz w punto?
Adiik
Nowicjusz

25 Lip 2012, 14:18

Szanowny kolego,

Na wstępie zdecydowanie odradzam pośpiech (to w temacie "Pilne"). Chyba ze kupujesz auto na miesiąc i nie zależy Ci na jego stanie ;)

Zawsze znajdziesz zwolenników i przeciwników danej marki/modelu, więc pytanie ogólne nie spotka się z jednoznaczną odpowiedzią..

Aby coś Ci podpowiedzieć, musiałbyś dodać do czego potrzebujesz auta? Będziesz jeździł więcej po mieście, czy może w trasie? Jakie odległości? Itp.

POzdrawiam!
APewniak
Nowicjusz
Awatar użytkownika

25 Lip 2012, 14:46

Samochód jest mi potrzebny głownie do dojazdów do pracy, natomiast dłuższe drogi raczej sporadycznie. Raczej samochodem będę pokonywał krótkie odległości. Tak, masz rację pospiech przy zakupie samochodu jest wykluczony. Chce, aby samochód służył mi dlugo, jednak różnie z tym bywa.
Adiik
Nowicjusz

26 Lip 2012, 14:23

A co sądzicie o takich markach jak Rover 200 czy Seat Cordoba. Może ktoś posiada któryś z tych samochodów. Jak z serwisem i ogólną eksploatacją ? Znalazłem takie dwa ogłoszenia, dlatego zastanawiam się czy warto jechać i oglądnąć....

Adiik
Nowicjusz

27 Lip 2012, 15:17

Moim zdaniem zły wybór jeśli auto będzie służyło Ci głównie do dojazdów do pracy. Seicento czy Punto w zupełności wystarczy,ze względów ekonomicznych.
Brocar
Nowicjusz

Auto: Ford Focus,1.8 2001.

27 Lip 2012, 20:58

Znalazlem cos ,co mi sie spodobalo, jutro prawdopodobnie jade zobaczyc. Powiedzcie co o nim sadzicie? Coś mi niepasuje w tych bocznych progach,albo mi sie wydaje. A co do łożyska gosc mi powiedział ze na 99 % to jest ta usterka. Proszę o ocene i szybką odpowiedz.

Z gory dziekuje.

Link : [link do oferty na Allegro wygasł]
Adiik
Nowicjusz

27 Lip 2012, 21:30

Co myslicie o silniku z gazem 10letnim ? Warto kupic ?
Adiik
Nowicjusz