Rodzinne 4x4 za 20 000 zł

26 Lip 2012, 23:24

Z pewnych powodów życiowych ostatni mój temat jest nieaktualny dlatego zakładam nowy gdzie budżet jest niższy. Witam serdecznie planuję kupić auta terenowe rodzinne 4/5 drzwiowe mam na to budżet wysokości 20 000 zł. Auto musi spełniać pewne warunki a mianowicie: pojemność silnika maksymalnie do 2.5; duży bagażnik (rozmiaru podobnego do Jeep C II); wygodny do podróżowania w 5 osób; paliwo benzyna lub diesel; mało awaryjne; Mogę powiedzieć że spodobały mi się dwa auta tej samej marki chodzi tu o Jeep'a Cherokee II i Grand Cherokee I pasują idealnie do moich warunków. Czekam na wasze propozycje aut z uzasadnieniem. Dziękuje i pozdrawiam
GoldDriver
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 07 1988

27 Lip 2012, 23:06

Spodobał mi się jeszcze jedno auto a mianowicie Mitsubishi Pajero Sport z silnikiem 2.5TDI co możecie o nim powiedzieć ?
GoldDriver
Nowicjusz

28 Lip 2012, 00:46

Jeep, ni to ekonomiczne, jak na swoje pojemności moc też średnia, jednak amerykanie nie lubią wyciskać koni z litrów, poza tym części i serwis nie należy do najtańszych, więc żebyś się nie zdziwił, że jak już się znajdzie mechanik chętny do naprawy auta to wtedy koszta Cię przerosną. No i do najtrwalszych też nie należą. Osobiście czytając sam nagłówek tematu od razu przyszedł mi na myśl Subaru Forester, obejrzyj, moim skromnym zdaniem idealnie powinien się nadawać jak na te wymagania.
Offro
Początkujący

28 Lip 2012, 01:02

Nie powiem zaciekawiła mnie twoja propozycja :) ale Subaru tanich części nie ma i ekonomiczne również nie jest. I bardziej jest to kombi a mi zależy na większym prześwicie.
GoldDriver
Nowicjusz

28 Lip 2012, 01:22

Warsztatów ze specializacją w Jeepach jest pełno, wygogluj sobie w okolicy na pewno coś znajdziesz , co do cen części to eksploatacyjne typu klocki, amortyzatory są zaskakująco tanie, na poziomie sedanów klasy średniej.
Byle nie kupować diesla 3.1 TD.
Te obawy kierowałbym właśnie w stronę Subaru Forestera.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

28 Lip 2012, 01:38

3.1TD posiada GC II który mnie nie interesuje jedynie Grand Cherokee I i Cherokee II oraz Mitsubishi Pajero Sport każdy z nich z silnikiem 2.5 Dieslem. Liczę na dalsze propozycje aut :)
GoldDriver
Nowicjusz