Proszę o pomoc w wyborze samochodu

07 Cze 2013, 19:15

co sądzicie o volvo C30, C70 - ewentualnie kredyt wezmę, jakieś opinie o tych modelach
HigherLove
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 13 05 2010
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: audi
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

07 Cze 2013, 19:26

Mój typ auta za 8 tys. Honda Civic VI gen. "jajko" obojętnie jaka wersja nadwozia. Silnik najlepiej D15Z8 (mogłem się walnąć w ostatniej cyferce) czyli 114 km Vtec-E, chociaż żaden silnik hondowski nie jest zły. Dobrze utrzymane auta odwdzięczają się bezawaryjnością, niestety tył lubi bardzo rdzę. Ceny części są tylko nieco droższe od vag czy innych popularnych marek. Po zakupie Hondy polecam 1wsze e-kroki poczynić w stronę jakiegoś lokalnego klubu hondy (polecam to nie tylko przy hondzie) można zawsze liczyć na pomoc a na forach internetowych w działach typu sprzedam/zamienię można znaleźć kupę części w atrakcyjnych cenach.

Co do mechaników twierdzących, że honda to rzęch, powiem tak.. tych mechaników należy zmienić :) chyba, że swoje doświadczenie opierali na VI gen. kupowanych w stanie "igła bezwypadkowy" za 2 tys. zł.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

07 Cze 2013, 19:40

Citron napisał(a):Mój typ auta za 8 tys. Honda Civic VI gen.
to bardzo fajne autko, byłam na kilku jazdach próbnych z wersji sportowy/coupe i hatchback, miałam Honde VIII Ufo, elektryka mi padła i auto musiałam kopnąć w cztery literki :/ po drugie tylko to bardzo niskie auto podobnie jak mazda, podwozie tuż przy ziemi, aż strach wjechać chodnik
HigherLove
Początkujący
Awatar użytkownika

07 Cze 2013, 19:43

Citron napisał(a):Co do mechaników twierdzących, że honda to rzęch, powiem tak.. tych mechaników należy zmienić :) chyba, że swoje doświadczenie opierali na VI gen. kupowanych w stanie "igła bezwypadkowy" za 2 tys. zł.
święta prawda chciałabym ich zmienić, ale trochę szkoda, nagadają się, ale co do napraw nie mam zastrzeżeń, za dużo ode mnie kasy nie biorą, bo jestem stałym klientem :lol: nic z auta nigdy mi nie znikło, części nie wykręcają jest dobrze póki co :wink:
HigherLove
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Cze 2013, 08:20

Za 8000zł znajdziesz ładne Punto II.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Cze 2013, 18:56

[link do oferty na Allegro wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Model hybrydowy BMW ActiveHybrid 3
    Model hybrydowy oparto na BMW 3 Sedan, który jest wzorem łączenia w wyglądzie nadwozia elegancji ze sportowym zacięciem. Zwracające uwagę detale: oznaczenia na słupkach C, na nakładkach progów drzwiowych, specjalne ...