Proszę o pomoc w wyborze samohodu do 2000 złotych...

09 Lip 2010, 23:58

Witam wszystkich forumowiczów !

Bardzo bym prosił o pomoc w wyszukaniu samochodu do 2 tys. złotych.

Najlepiej gdyby był zrywny, mało palił, bezawaryjny, obojętne nadwozie.

Jest tyle możliwości, że sam już nie wiem co wybrać...

Liczę na wasze doświadczenie i chęć pomocy.
Każdego użytkownika proszę o uzasadnienie swojej odpowiedzi.

Z góry dziękuje !

Kacper.
drave92
Nowicjusz

Miejscowość: Opole

10 Lip 2010, 07:15

Fiat uno
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
i Fiat CC
[link do oferty na Allegro wygasł]

Moim zdaniem te auta spełniają twoje wymagania ( są dość małe, bezawaryjne i mało palą)
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ..:>>.?

10 Lip 2010, 09:20

Dokładnie Uno i CC to dobre propozycje,tylko tak CC szukał bym z silnikiem 900 ponieważ 700 ma zbyt mizerne osiągi no i nie cieszy sie dobrą opinią wsród mechaników.A Uno z silnikiem z rodziny Fire (1.0 45KM) po mieście jest wystarczające w zupełności.Ja od siebie dodam VW Polo.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
silnik 1.3 w tej budzie dobrze sobie radzi ale 1.0 tak jak w linku nie odstaje mu za bardzo i też sobie elegancko radzi z tym samochodzikiem,nie pali też nie wiadomo jakich ilości paliwa - średnio 7l/100km no i z częściami nie będzie problemu bo troche tego jeżdzi po drogach no i można go też spotkać na szrotach.Ja osobiście za nie długi czas przymierzam sie do kupna samochodu i wśród moich typów też jest własnie Polo bo troszke nim jeżdziłem i naprawde same pozytywy na jego temat.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Lip 2010, 10:48

j/w Uno albo Polo, to najlepsze propozycje.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

10 Lip 2010, 14:34

Jeżdziłem VW Polo takim jak barol podał w linku tylko że to była wersja kombi,wprawdzie jeżdziłem nim krótko bo 3miesiące ale naprawde byłem z niego zadowolony i sobie chwaliłem,zawsze dowoził mnie tam gdzie chciałem.CC to również dobra propozycja w tej cenie,tak samo jak Uno ale pod warunkiem że będzie w dobrym stanie blacharskim bo jeśli trafisz na zgnitka to będziesz tylko na niego narzekał.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

10 Lip 2010, 23:54

Za 2 tys. to Tico albo rower- zrywny jak szbko bedziesz pedalowal, malo pali i jest w zasadzie bezawaryjny. Ja bym wolal chyba rower, chociaz za jakis lepszy zabulisz znacznie wiecej ;p

A tak serio to wez CC lub wspomniane Polo jak znajdziesz cos za ta "kase".
Yakuza144
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ostrołęka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowcy kontra dziurawe drogi
    Odwilż i wahania temperatur wyjątkowo sprzyjają powstawaniu ubytków w nawierzchni ulic. Uszkodzony asfalt, straszący głębszymi bądź płytszymi dziurami, to prawdziwe utrapienie kierowców o tej porze roku. Nieuważna ...

11 Lip 2010, 08:32

Prawdę powiedziawszy to nie patrz na konkretny model, bo znalezienie takiego jak będziesz chciał może okazać się nie możliwe. Szukaj wśród wszystkich samochodów do 2 tys i wybierz po prostu ten w najlepszym stanie. W takiej kwocie rocznik i model ma drugorzędne znaczenie trzeba patrzeć przede wszystkim na stan techniczny, ale wybieraj oczywiście z tych najpopularniejszych modeli (Uno, CC, Fiesta, Polo, Golf, Corsa, Citroen AX, Clio) i raczej z mniejszymi silnikami.
lukaszsz86
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: R-sko