Prosze o rade- jestem kobieta i nie znam sie;)

18 Maj 2011, 19:32

czy czyszczenie a regeneracja przepustnicy to to samo?
Z netu wiem ze czyszczenie to koszt 100 zl, a mi zawolali za regeneracje 700 zl plus wymontowanie i wmontowanie przepustnicy to dodatkowe 300 zl. Czy to naprawde taka trudna robota to wymontowanie i wmontowanie, ze az tyle kosztuje czy poprostu chca naciagnac naiwna ,nie zorientowaną w temacie kobitke...?;)

chodzi o przepustnice do mitsubishi pajero pinin,silnik 2 GDI
dmos
daria80
Nowicjusz

Miejscowość: net

18 Maj 2011, 20:28

Zmień mechanika i jedz do innego moim zdaniem o wiele za dużo za taką robotę policzyli zazwyczaj jak ktoś ma chęci to bez problemu sam sobie wymontowuje i przeczyszcza przepustnice. Regeneracja i czyszczenie to co innego.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

18 Maj 2011, 21:28

daria80 napisał(a):Z netu wiem ze czyszczenie to koszt 100 zl

Nie dał bym nigdy takiemu kolesiowi - sam bym wyczyścił.
daria80 napisał(a):plus wymontowanie i wmontowanie przepustnicy to dodatkowe 300 zl

Parodia normalnie - 15min i przepustnica wyjęta.
daria80 napisał(a):czy poprostu chca naciagnac naiwna ,nie zorientowaną w temacie kobitke...?;)

Raczej napewno.
PrezesArtek napisał(a):Zmień mechanika i jedz do innego moim zdaniem o wiele za dużo za taką robotę

Zdecydowanie za dużo :!:
Np. w Audi po wyczyszczeniu przepustnicy trzeba zrobić jej adaptacje podłączając auto pod komp. - to ten niby mechanik za taką robote zawołał by 1500zł czy jak - naciągacz.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota FT-86 Open Concept
    Na fali popularności nowej sportowej Toyoty podczas Geneva Motor Show 2013 został zaprezentowany samochód, o który pytało wielu fanów marki. Niestety tylko w wersji koncepcyjnej. Toyota FT-86 Open Concept ...