PROSZĘ O RADĘ ODNOŚNIE NAPRAWY AUTA I O KASĘ !!!!

09 Lut 2017, 20:33

WITAM SERDECZNIE. MAM PROBLEM PROSZĘ O RADĘ !!! MĄŻ DAŁ AUTO DO NAPRAWY BO ŻEBY JE ZAREJESTROWAĆ PAN W REJESTRACJI ZLECIŁ WYMIANĘ CZĘŚCI. MY TE CZĘŚCI KUPILIŚMY I ZAPROWADZILIŚMY DO MECHANIKA AUTO Z CZĘŚCIAMI. MECHANIK ZA NASZYMI PLECAMI ZADECYDOWAŁ ŻE POTRZEBA JESZCZE JAKĄŚ CZEŚĆ WYMIENIĆ ABY TAMTE ZAMONTOWAĆ. JAK MĄŻ DO NIEGO ZADZWONIŁ Z PYTANIEM KIEDY ODDA AUTO BO TRZYMAŁ JE JUŻ DRUGI DZIEŃ TO DOPIERO POWIEDZIAŁ, ŻE ZAMÓWIŁ JEDNĄ POTRZEBNĄ CZĘŚĆ. I TU MAM PYTANIE. CZY JA MUSZĘ ZAPŁACIĆ ZA TĘ DODATKOWĄ CZĘŚĆ W MOMENCIE GDY MECHANIK SAM ZADECYDOWAŁ ŻE ONA POTRZEBNA? JA UWAŻAM, ŻE POWINIEN SIĘ Z NAMI SKONTAKTOWAĆ PRZED ZAMÓWIENIEM I ZAPYTAĆ CZY SIĘ NA TO ZGADZAMY BO TO MY ZA NIĄ MUSIMY ZAPŁACIĆ. MOIM ZDANIEM MECHANIK STWIERDZIŁ, ŻE ZA MAŁO ZAROBI WYMIENIAJĄC TYLKO CZĘŚCI TE KTÓRE MU DALIŚMY I DLATEGO ZAMÓWIŁ INNĄ ŻEBY MÓC WIĘCEJ KASY ŚCIĄGNĄĆ OD NAS ..... PROSZĘ O PORADĘ !!!!! POZDRAWIAM AGA
Agutek77
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 02 2006
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: fiat
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

10 Lut 2017, 09:43

Agutek77 napisał(a): MECHANIK ZA NASZYMI PLECAMI ZADECYDOWAŁ ŻE POTRZEBA JESZCZE JAKĄŚ CZEŚĆ WYMIENIĆ ABY TAMTE ZAMONTOWAĆ
Co to za dodatkowa część ? Co tam wymieniacie ? Jakie części kupiliście ?
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

10 Lut 2017, 10:53

Wymienialiśmy końcówki drążków. Mechanik zauważył że jakaś dodatkowa część jest potrzebna ale moim zdaniem to nie jest ważne jaka to część. Ważne jest to że mechanik nie skonsultował tego z nami że musi jeszcze coś zamówić .... Nie liczył się z naszym portfelem tylko po prostu zamówił i zamontował. Moim zdaniem to jemu było za mało że daliśmy mu końcówki drążków bo zapłacilibyśmy tylko za wymianę a on wykombinował że żebyśmy więcej zapłacili to domówił coś aby wyciągnąć od nas więcej kasy....
Agutek77
Nowicjusz

10 Lut 2017, 11:51

Agutek77 napisał(a): Ważne jest to że mechanik nie skonsultował tego z nami że musi jeszcze coś zamówić
No żle zrobił że nie skonsultował .
Agutek77 napisał(a): on wykombinował że żebyśmy więcej zapłacili to domówił coś aby wyciągnąć od nas więcej kasy....

Aby coś orzec trzeba dokładnej informacji z Twojej strony. . Jak były wymieniane końcówki drążka to powiązane części z tą operacją to sam drążek lub osłona przekładni kierowniczej. Więc ?
bonifacy
Stały forumowicz

10 Lut 2017, 23:16

Hmmmm ale dla mnie nie jest ważne jakie części tylko najważniejsze dla mnie jest to.... że my prosiliśmy aby mechanik wymienił te części które my mu zawieźliśmy a jeżeli w trakcie rozkręcania sam stwierdził, że aby zamontować te które daliśmy potrzeba by jeszcze innej części która jest przyległa a która jest zepsuta to w tym momencie powinien do nas zadzwonić i nas poinformować, że aby zamontować te części które daliśmy musi jeszcze zamówić inną przyległą bez której tamte nie będą dobrze funkcjonować abyśmy byli przygotowani na większy koszt naprawy..... a on sam o tym zadecydował nie mówiąc nam o tym co spowodowało większy koszt dla nas niż wcześniej to było ustalane..... tylko o to chodzi .... o jeden telefon z informacją.....
Agutek77
Nowicjusz

11 Lut 2017, 18:50

HMMM a dla mnie niezrozumiałe jest Twoje przesłanie w tym temacie. Tak naprawdę to już zgłupiałem o Ci bardziej chodzi. O ten telefon czy o domniemane naciągnięcie, Czujesz się pokrzywdzona to zamelduj na mechaniora do odpowiedniej instytucji. Poszukasz to znajdziesz gdzie. Możesz też rozmówić się z nim osobiście a nie wyżalać się tutaj. Miałaś zresztą furtkę aby zanegować i stanowczo zrezygnować z dodatkowej części. Patrz :
Agutek77 napisał(a):JAK MĄŻ DO NIEGO ZADZWONIŁ Z PYTANIEM KIEDY ODDA AUTO BO TRZYMAŁ JE JUŻ DRUGI DZIEŃ TO DOPIERO POWIEDZIAŁ, ŻE ZAMÓWIŁ JEDNĄ POTRZEBNĄ CZĘŚĆ

Czemu nie zadzwoniłaś do niego zwrotnie że sobie tego nie życzysz ? Wtedy zamówił ale jeszcze nie zamontował.Chyba że Ty i mąż nadajecie na innej fali , Ty wzięłaś teraz sprawy w swoje ręce bo więcej kasy trzeba. Znam ten temat z autopsji bo żem też mechanik. A i były podobne akcje ze strony niezadowolonej żony :mrgreen:
bonifacy
Stały forumowicz

12 Lut 2017, 14:49

Jak ja nienawidzę tych mechaników właśnie przez to szukanie czegoś na siłę jakby nie dało się zrobić normalnie i uczciwie..Dlatego od pewnego czasu nie korzystam z usług garażowej pomocy a oddaję auto do profesjonalnego serwisu a mianowicie Auto Serwis Wadowicka w Krakowie. Polecam każdemu bo wycena jest jeszcze przed naprawą także od razu wiemy na czym stoimy :>
piegus
Początkujący