Prosze o rade:)

02 Paź 2011, 12:51

Witam...prosze o rade, zamierzam zmienic car na cos wiekszego i zastanawiam sie nad 1. Mitsubishi ASX 1.8 DID 4x4 lub 2. Jeep Compass 2.2 CRD 4x4, moze powinnam wybrac tansze wersje z napedem na przednią oś...w sumie nie jezdze tyle w terenie co po miescie...no ale...dziekuje z góry....Ala
Ala30
Obserwowany

Auto: Audi TT 1.8, 180KM

02 Paź 2011, 20:00

Jeśli jeździsz tylko po mieście to nie ma sensu kupować tak dużego samochodu. Możliwe, że niedługo będę mieć okazję do przetestowania ASX, to wtedy powiem coś na jego temat. Compass wydaje mi się brzydszy, ale jeśli chodzi o funkcjonalność, to niech się wypowiedzą off-roaderzy.
LOTnick
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: Ford Focus II 1.6 100KM

02 Paź 2011, 20:20

yyyy hmm w terenie ani jednym ani drugim nie pojeździsz a na miasto kupowanie sztrucla z napędem na4 łapy nie ma sensu ;)
zwłaszcza takiego który wyżłopie prawie 2 razy tyle co normalny samochód :mrgreen:
a jeśli juz bardzo chcesz coś 4x4 to sobie tego ASXa kup będzie bardziej cywilizowany i lepszej jakości
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

02 Paź 2011, 20:22

Jest na tym forum taki jeden.. fan maluchów.. dlaczego nie pójdziesz w jego ślady? :lol:
Małe to, podobno sterowne w zimie, a jak stać Cię na utrzymanie bestii palącej 20l/100km, to czym dla Ciebie jest utrzymanie malucha? A serwisować go można w kuchni, bo w konstrukcji jest prostszy od współczesnego roweru.
LOTnick
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Paź 2011, 20:29

a kto powiedział że nie mam 126p na podwórku?? :twisted:
ogólnie to nie mam, ale i tak był to mój 1 samochód, ale mam co innego z tej stajni
fiat 131 abarth rally, zjada ciut więcej czasem niż 20/100 :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

02 Paź 2011, 20:33

Nie gadaj takiego klasyka trzymasz :D :D ! Walther Rohl na tym jeździł, z tego co wiem. Dawno nie widziałem tego autka.
LOTnick
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekstremalny wyścigowy samochód elektryczny
    Marka Volkswagen zaprezentowała supersportowy model I.D. R Pikes Peak zasilany wyłącznie energią elektryczną. Łączna moc jego dwóch silników elektrycznych wynosi 500 kW (680 KM), moment obrotowy 650 Nm, auto ...
    Lexus UX z pióropuszem. Kolejny nietypowy projekt
    Brytyjski oddział Lexusa zorganizował nietypowy konkurs. W ramach akcji Lexus Design your own Tattooed Car każdy mógł zaprojektować własną grafikę, która miała szansę trafić na nadwozie crossovera UX. Wygrał ...

02 Paź 2011, 21:22

niestey nie orydżinal pełny ale daje rade ;) :wink:
czasem w kilka takich się jedziemy przejechac na kilka zakrętasów ale cóż czasu brak :mrgreen:
kiedyś sobie jeszcze delte integrale kupie :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

02 Paź 2011, 21:35

Taak, do tego jeszcze stratosa, sierrę, rs200, fiata 125 i jakieś legendy WRC i ERC i możesz otworzyć drugie Muzeum Techniki ;)
LOTnick
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Paź 2011, 22:20

e tam ;) niekoniecznie ;) choc jak by się ze szwagrem zebrac to jest się czym pochwalić :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

03 Paź 2011, 16:21

thx:)
asx juz jezdziłam...i było całkiem miło, moze jedynie ciut głośno, no chyba, ze nie jestem przyzwyczajona do diesla, jutro przejade sie compassem to cos napisze, co do spalania podobno wcale duzo nie palą...asx ok 6...to chyba nieźle!?
Miałam nadzieje, ze napiszecie coś więcej o napedzie 4x4, czy faktycznie przydaje sie w zimie.
A moze lepiej benzynka 2x4 , ale wtedy pozostaje 1.6 i jedyne 117 KM:( licze na jakies rady...
I fakt...mój maluch jest żerny..ale i tak warto ;)
Buziaki.
Ala30
Obserwowany

Auto: Audi TT 1.8, 180KM

04 Paź 2011, 06:28

do mwiasta nie ma to najmniejszego sensu, jeśli się nie umie jeździć to nie należy liczyć że 4x4 zrobi to za nas,
ogólnie 4x4 jest fajne ale powoduje większe spalanie, większą masę samochodu, większą ilość części awaryjnych, i w końcu wyższą cene,
czy jest to potrzebne?? jeśli nie jeździsz dużo po luźnych nawierzchniach, nie robisz dużej ilości km w ciężkich warunkach drogowych to niekoniecznie :wink:
pocieszny
Forumowicz VIP

04 Paź 2011, 07:02

Nom, miasto to nie Dakar, chyba że mieszkasz koło Pustyni Błędowskiej (więcej jest tam błota niż piachu)
LOTnick
Aktywny
Awatar użytkownika