Prosze o rade

10 Lis 2011, 19:10

Witam , proszę o pomoc/ rade chcę kupić samochód tak do 10 tyś z małym/średnim spalaniem . To będzie mój pierwszy samochód , więc tak jeszcze za bardzo się nie znam . Myślałem o Audi A3 jak myślicie to dobry wybór ? Może możecie mi polecić coś innego .
warrior
Nowicjusz

10 Lis 2011, 19:22

ciężko bedzie Ci znaleźć porządne audi A3 w tej cenie

proponuję z tego segmentu:
- opel astra II z nemieckich
- mazda 323F z japońskich
- renault megane z francuzów
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

10 Lis 2011, 19:23

Ciciva bym wolal z VTEC, jak to mzoe byc benzyna bez LPG.
Jak szukasz czegos malego sportowawego.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

10 Lis 2011, 19:30

Ale lepiej z klimatyzacja czy nie ? Bo ponoć jak masz klimatyzacje to musisz później kabinę odgrzybiać , i od jakiego roku najlepiej ? Bo mam taki zamiar kupić dopiero po nowym roku to trochę stanieją samochody bo będę starsze
warrior
Nowicjusz

10 Lis 2011, 19:46

Nie kabine sie odgrzybia, tylko kanaly ktorymi powietrze idzie, no i oczywiscie ze z klima lepiej, autka troche lepsze maja to do siebie ze sa drozsze w eksploatacji niz jakis maluch, wlasnie ze wzgladu na klimatyzacje, bardzije skomplikowane zawieszenie w budowie i itp, jak to mowia: "im dalej w las, tym wiecej drzew". :D

Ale chcesz wygodne i fajne autko, to z jakimis tam dodatkowymi kosztami sie liczyc musisz, chcesz tanie w ekslopatacji i proste jak cep w budowie, kup Lanosa 1,5 8v od jakiegos dziadka z niskim przebiegiem, zaloz mu gaz i gotowe. Czesci tanie, naprawy tez bo autko proste jak cep w budowie, z 9l/100km LPG srednio bedzie palilo wiec tez jakos duzo to nie jest.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

10 Lis 2011, 20:01

Aha , nie wiedziałem ;p No fajnie by było mieć fajne i wygodne auto , tylko żeby tak się za bardzo nie spóło . Wiadomo ze trzeba dbać o auto , ale nie wiadomo kto wcześniej nim jeździł i co z nim robił
warrior
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Night Power Grand Prix 2012 - Olsztyn
    W Sobotę 26 maja Olsztyn zamienił się w nocną stolicę streetracingu. Kilkadziesiąt aut z kilkusetkonnymi silnikami ścigało się na ulicy Lubelskiej w Olsztynie obok Makro. Na NIGHT POWER Grand Prix chyba nikt się nie nudził. ...

10 Lis 2011, 20:13

dokładnie jak mówi czimi! chcesz mieć proste i zadbane auto to nie patrz na marke, bo z reguły te renomowane są już po przejściach, skatowane lub z wielkim przebiegiem przygotowane na handel
przy tej kwocie raczej sie patrzy na stan samochodu, a nie model
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna