Proszę o szybką pomoc. Golf 2 td nie może odpalić

24 Sie 2009, 18:45

Bardzo Was proszę o pilną pomoc. Mam mianowicie taki problem z moim golfem 2 TD że gdy chcę go odpalić kręcę i kręcę i nic. Świece wymieniłem i nadal nic. oczywiście chodzi o odpalenie "z rana", bo gdy jest ciepły to ok. akumulator jest dobry, rozrusznik kręci nawet kilka minut, wcześniej odpalił po minucie gdzieś a dzisiaj już nie. Czy możecie mi jakoś pomóc? co to może być? Bardzo dziękuję z góry za odpowiedź.
Festi
Nowicjusz

• 24 Sie 2009, 19:01

sprawdz czy nie dostaje sie powietrze do układu paliwowego najczesciej przez zaworek zwrotny na filtrze paliwa
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

24 Sie 2009, 19:06

To jest dlegliwość że jest zimny musiałbyś się na 100% upewnić czy akumulator jest wporządku,świece wymieniłeś.Hmmm Diesle w starszych modelach tak mają w nocy im olej... szkoda że nie mam okazji go zoabczyć napewno bym znim coś zrobił.To mówie sprawdź jeszcze raz akumulator,i zobacz czy czasem mu oleju nie brakuje albo trzeba go wymienić
    A8
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

24 Sie 2009, 21:02

akumulator mieli i mieli więc myślę że jest ok. jak samochód chwilę pochodzi to następnym razem odpala bez żadnego problemu. a czy możliwe jest że świece nie dostają prądu więcej albo coś? bo tak to wygląda. jakby za wcześnie gasła kontrolka o ich podgrzaniu. może gdzieś tu drzemie problem..? jak myślicie?
    Festi
    Nowicjusz

24 Sie 2009, 21:46

Moze byc tak ze do swiec wogole nie dochodzi napiecie.
    W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

25 Sie 2009, 17:35

a w jaki sposób to sprawdzić? gdzie może być jakiś problem żeby nie dochodził prąd do świec?

[ Dodano: Wto Sie 25, 2009 19:10 ]
    czy jest może jakiś bezpiecznik albo coś takiego?
    Festi
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
      Kierowcy kontra dziurawe drogi
      Odwilż i wahania temperatur wyjątkowo sprzyjają powstawaniu ubytków w nawierzchni ulic. Uszkodzony asfalt, straszący głębszymi bądź płytszymi dziurami, to prawdziwe utrapienie kierowców o tej porze roku. Nieuważna ...

25 Sie 2009, 18:39

Najlatwiej to odpiac wtyczke z czujnika tem. i wtedy powinny swiece odrazu grzac, bo moze to jest wina owego czujnika. Na poczatek sprawdz bezpiecznik swiec zarowych, moze tez byc cos z przekaznikiem przy uruchamianiu zimnego silnika powinno byc go slychac.
    W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin