WITAM mam taki problem moje audi 80 nie chce mi odpalac mianowicie jak jest zimny silnik to nie mam z nim problemu wyglada to tak. na ciepłym silniku przekrecam kluczyk zeby odpalic i nic nawet rozrusznikiem nie przekreci tak jak by nie podawało pradu wymieniłem juz wszystkie kontki w stacyjce, kable oraz sama stacyjke i nic to nie dało. doszedłem do wniosku ze to moze sie szczotki zawieszaja ale to tez nie bo sa wymienione. koledy prosze o pomoc POZDRAWIAM
Widziałem bardzo podobną akcję ale ( na ciepłym silniku nie palił, a na zimnym palił ale rozrusznik kręcił, to była wina uszczelek między zaworami). Spróbuj puknąć młotkiem w rozrusznik to zawsze pomaga
Podatek od środków transportu – co warto wiedzieć? Posiadanie pojazdu wiąże się zarówno z kosztami jego utrzymania, jak i istotnymi obowiązkami podatkowymi. Niektóre środki transportu wymagają uregulowania specjalnego podatku, który może być istotnym ...
Złota Kierownica 2012 - Opel Zafira Tourer Opel Zafira Tourer został uhonorowany nagrodą Golden Steering Wheel ("Złota Kierownica"), o którą w tym roku ubiegało się sześć modeli samochodów typu van. Ten prestiżowy europejski tytuł jest kolejnym sukcesem ...
Do ogólnych oględzin nie trzeba mechanika ani elektryka, wystarczy że masz podstawowe wiadomości i miernik w domu.
Najprościej by było aby odpiąć przewody od rozrusznika i druga osoba niech przekręca kluczyk a Ty zmierz czy dochodzi jakiś prąd do rozrusznika czyli do miejsca tych kabli które łączą się z rozrusznikiem, a jeśli dochodzi to jakie ma wartości.
Jeśli nie dochodzi to szkoda nawet sobie na początek zawracać głowę rozrusznikiem bo można go sprawdzić jak masz go wykręconego, podpinając na momencik pod prostownik.
jak przekrecam kluczyk to '"cyknie" cos raz i tyle. oczywiscie audi mam na gazie wiec to tez moze gaz tak strzelac. rozrusznik zmierzylem i prad tam dochodzi za kazdym razem
[ Dodano: Wto Sie 25, 2009 20:23 ] koledzy a moze ma ktos instalacje elektryczna do tego audi. moze sie tam znajduje jeszcze jakis przekaznik gdzies i on zawodzi tak
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.