Cześć, witam, czołem Potrzebuje kupić szybko auto za około 6 tys (tak, tak wiem, że mało i lepiej dołożyć jeszcze 5 a najlepiej to 50 i kupić nowe z salonu ale nie mam na to czasu). No wiec potrzebuje samochód który musi ze mną spędzić około 1 roku w jak najmniej awaryjny sposób. Silniki jakie mnie interesują to od 1.8 do 2.0 i albo benzyna plus lpg lub diesle. Typów aut pojawiło się mnóstwo ale im więcej tym wiadomo, że gorzej bo myślałem nad passatem b5 1.9 Tdi wiadomo klasyka ale boje się niesamowicie mocnego wyeksploatowania silnika, kolejny typ to seat Leon 1.9 Tdi, peugeot 407 2.0 hdi, mazda 6 tutaj boje się rdzy a z silników to 1.8 z lpg lub 2.0 diesle i właśnie jak to jest z tym 2.0 w dieslu bo niby opinie złe ale u mnie w rodzinie była taka Madzia z właśnie tym silnikiem dwa lata robiła miesięcznie po około 5 tys kilometrów i nigdy nie zawiodła ale wiem ze ten silnik cieszy się zła sława, kolejny typ bo BMW e46 i tutaj nie wiem sam jaki silnik, sam byłem posiadaczem e46 przez prawie 3 lata z 1.9 116km pod maska i cóż mocy nie miała prawie w ogóle, awarii poważnych tez raczej nie było ale czy pchać się jeszcze raz w to samo ? Kolejny typ to chrysler sebring II samochód który akurat pojawił się ze zakupu w mojej okolicy w 2.0 benzyna plus lpg ale czy warto pchać się w takie auto ? Czy koszty utrzymania nie będę duże ? Liczę na wasze opinie i typy i może dorzucicie jakies inne modele aut od siebie, z góry wszystkim dziękuje za pomoc
Przy nie dużym budżecie raczej powinieneś się skupić na znalezieniu tego rodzynka który w założonym budżecie miał oryginalny przebieg, zrobiony serwis i zdrową blachę a nie nastawiać się na konkretny model markę...
też słabo, a diesla w tym aucie nie wziąłbym za dopłatą.
W tak niskim budżecie nie szukaj konkretnych modeli skup się na przeszukiwaniu ryku lokalnego (w promieniu powiedzmy 30km) i kup to, co będzie w najlepszym stanie. Najlepiej wbij sobie w OLX budżet, rodzaj paliwa i ew nadwozie, wklejaj tu linki (tylko nie od razu 20, bo to trochę zniechęca , my oceniy
Elektryczne i hybrydowe SUV-y – czy to przyszłość motoryzacji? Rynek motoryzacyjny przechodzi obecnie jedną z największych rewolucji w swojej historii. Tradycyjne pojazdy spalinowe powoli ustępują miejsca nowym, bardziej ekologicznym rozwiązaniom. Szczególnie interesującym segmentem ...
Toyota Yaris GRMN - hot hatch - specyfikacja techniczna Od czasu debiutu Toyoty Yaris GRMN podczas tegorocznego Salonu Samochodowego w Genewie trwały intensywne prace mające na celu przygotowanie tego modelu do seryjnej produkcji. W centrum badawczym, zlokalizowanym w pobliżu ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.