Proszę o wycenę Peugeot 308SW bez dow. Rej.

16 Lis 2020, 19:15

Witam. Zakupiłem dwa lata temu auto Peugeot 308 sw. r. 2008 1.6 HDI

Zgubiłem od niego dowód, przy próbie odzyskania okazało się że na jednej z umów jest przeprawiona data i ta umowa została zatrzymana dla postępowania a mi wydano kopie poświadczoną z oryginałem i zaświadczenie o danych z dowodu.

Niestety bez oryginału umowy nie mogę zarejestrować auta. Jest ona ubezpieczone ale nie ma ważnego przeglądu. Od dwóch lat stoi nieodpalane. Jest uszkodzony kluczyk i zamek.

Proszę o wycenę obecnej wartości auta.

Planuję go sprzedać w takim stanie jakim jest. Ewentualnie jeśli ktoś chce kupić to auto na części proszę o propozycje.

Z góry dziękuję i pozdrawiam
kamil8102
Obserwowany

18 Lis 2020, 13:58

Taki samochód można tylko wycenić na części. Może lepiej załatwić te sprawy nie wiem na jakim to jest etapie i wtedy sprzedać auto? Jest to w ogóle możliwe?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

19 Lis 2020, 10:10

Takiego auta nie możesz sprzedać, ponieważ ma wady prawne.
Najpierw musisz w WK uregulować sprawy związane z DR, a potem możesz myśleć co z tym autem zrobić.
Pamiętaj też, że jak auto jest zarejestrowane to masz obowiązek płacić OC.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

19 Lis 2020, 16:52

Ja bym je sprzedał na częsci, za dużo papierkowej roboty w innym przypadku, jeśli zależy ci na samej sprzedaży.
malmon3
Aktywny

19 Lis 2020, 18:18

kamil8102 napisał(a): Ewentualnie jeśli ktoś chce kupić to auto na części proszę o propozycje.
Przemyślałeś to do końca..... :?: Przecież w dokumentach właśnie Ty bedziesz włascicielem tego samochodu.Sprzedaż na części nie załatwi do końca tej sprawy..... :(
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

22 Lis 2020, 13:54

A czy podmiot prywatny może zajmować się demontażem pojazdu i sprzedażą części z niego?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niewyspany kierowca i problemy z zasypianiem
    Czy miewasz trudności z zasypianiem? Badania wykazały, że tego rodzaju objawy mogą znacząco wpływać na twoje bezpieczeństwo. Osoby, które na co dzień doświadczają problemów z zaśnięciem są dwa razy bardziej ...
    BMW 325iX (1987-1990) - samochód elektryczny
    Projekt badawczy "Samochód elektryczny z wysokoenergetycznym akumulatorem " po raz pierwszy zapoczątkowany w 1981 roku doprowadził ostatecznie w 1987 roku do przekształcenia ośmiu modeli BMW 325iX z napędem na cztery ...