Prycha, kicha, strzela w wydech i pracuje na 3ch garach

15 Kwi 2018, 14:34

Witam, w piątek spotkała mnie niemiła niespodzianka tuż przed wyjazdem w dalszą trasę. Mianowicie auto w pewnym momencie zaczęło prychać, kichać i pracować na 3 gary, przypominało to nawet troche wypadanie zapłonów bo szły strzały w tłumik. Dzieje się tak na obu paliwach. Check ani żaden błąd się nie świeci.
Podmieniałem świece ale efekt taki sam, czyżby cewka? Czy może to być coś innego?
Peugeot 406 Coupe 2.0 135km PB+LPG

Nagrałem w zwolnionym tempie pracę cewki z włożonymi świecami:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Odnosząc się do filmiku który wrzuciłem to nie powinno być tak że zapalają się naprzemienno 1 z 4 cylindrem a potem 2 z 3 i tak w koło? Bo tutaj wygląda to trochę inaczej.
Exodiss
Początkujący

Auto: Peugeot 406 Coupe
Silnik: 3.0 V6 207KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ART DRIVE! Kolekcja BMW Art Car 1975-2010
    Instytut Sztuki Współczesnej (ICA) we współpracy z BMW, Burmistrzem Miasta Londyn oraz organizatorami London 2012 Festival na dwa tygodnie przejmuje kontrolę nad parkingiem w Shoreditch, aby w dniach od 21 lipca ...
    Hybrydowy Yaris hatchback
    Wraz z premierą Yarisa czwartej generacji rozpoczyna się nowa epoka dla tego modelu. Nowy hatchback to na tle poprzednich generacji prawdziwa rewolucja. Jednocześnie jednak świetnie się wpisuje w historię miejskiej Toyoty. ...