Przegląd, autoryzacja gazu sekwencyjnego

01 Lut 2010, 19:33

Witam. Posiadam Saaba 9000. Mam w nim gaz sekwencyjny. Samochód sprowadzany z zagranicy. Ostatnio słyszałem, że podobno po 10 latach trzeba wymienić butlę. Ale mniejsza z tym. Muszę zrobić przegląd instalacji gazowej bo bez tego nie mogę zrobić całego i nie wiecie może gdzie mogę zrobić taki przegląd? Słyszałem że jest coś w Radomiu?
Proszę o pomoc. Jutro bym się wybrał do Radomia a mam pół Polski do przejechania.
baza0
Nowicjusz

Miejscowość: dawda

01 Lut 2010, 20:17

jeśli masz auto sprowadzone z zagranicy to nie musisz w nim wykonywać przeglądu instalacji gazowej, lecz musisz dokonać legalizacji zbiornika lpg. Legalizacja to dopuszczenie zbiornika przez TDT do ruchu. Nie musisz go wymieniać. Po dokonaniu legalizacji otrzymasz dokument legalizacji zbiornika wydany na właściciela auta jak i na samochód w którym jest ona zamontowana.
Zakłady uprawnione do wykonywania badań legalizacyjnych są tu:
https://www.tdt.gov.pl/dzialalnosc/dzia ... ng-lng-h2/
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A3 numerem jeden w klasie samochodów kompaktowych
    W tegorocznej edycji plebiscytu AUTO BILD-Design-Award, czytelnicy tego popularnego magazynu motoryzacyjnego uznali nowe Audi A3 za najatrakcyjniejsze auto w klasie małych i kompaktowych samochodów. W plebiscycie o ...
    Poznań Motor Show 2019
    Prestiżowe i zarazem jedne z największych w Europie. Obecne w portfolio Międzynarodowych Targów Poznańskich od 1992 roku, zwane przez znawców świata motoryzacyjnego Małą Genewą, czyli targi Poznań Motor Show ...