REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
A mozesz podac kiedy kończy się data niemieckiego przeglądu...Faraaa napisał(a):czy będę musiał wykonać kolejny przegląd jak skończy się data niemieckiego przeglądu?
Czyli wg.poskich przepisów przegląd jest niewazny gdyz ostatni w Niemczech byl robiony na 2 lata a w Polsce masz tryb: Irej.3lata,2lat i co rok...Przed udaniem sie do WK musisz zrobic BT i od tego monentu będzie ono wazne na 1 rok...Oczywiscie przegląd robisz na niemieckich TR ale muszą byc zgodne z DR niemieckim...Faraaa napisał(a):Data niemieckiego kończy się w lutym.
Tak...Faraaa napisał(a):przegląd w lutym tego roku czyli zostanie mi przepisane do lutego 2018 jeżeli dobrze zrozumiałem.
Oczywiście jezeli chcesz wykonać taki przegląd to nikt Ci tego nie zabroni.Za sprawdzenie przed zakupem tez bedziesz musiał coś zaplacić/ja brałem za to 50.-/.Mozesz tez iść bezposrednio do WK i tak go rejestrowac ale jestem pewny ze wyślą Cię na dod.przegląd w celu ustalenia danych niezbędnych do rej.a mianowicie:rok prod.,naciski osi oraz hak/jezeli posiada..Faraaa napisał(a):A jeżeli przed zakupem wykonam taki przegląd w celu weryfikacji stanu technicznego samochodu to zostanie mi on przepisany i zamiast w lutym 2018 to będę miał ważne do grudnia 2018?