Przegląd techniczny, brak pieczątki

06 Kwi 2011, 09:51

Czy będę musiał zapłacić drugi raz za przegląd, jak wcześniej diagnosta odprawił mnie z kwitkiem, żebym naprawił usterki, czy po prostu dostanę pieczątkę bez żadnej opłaty? Usterki już oczywiście naprawione.
Z góry dziękuję.
tulull
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

06 Kwi 2011, 15:35

opłata chyba będzie - szkoda, że nie zapytałeś wtedy na 1. przeglądzie ... teraz przegląd bedzie dotyczył tylko tego co nie zagrało ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

06 Kwi 2011, 17:13

tulull napisał(a):Czy będę musiał zapłacić drugi raz za przegląd, jak wcześniej diagnosta odprawił mnie z kwitkiem, żebym naprawił usterki

Oczywiście ze będziesz musiał dodatkowo zapłacić za ponowne sprawdzenie usterek przy pierwszym podejściu.Nie wiem ile tych usterek miałes i ile Ci ich wpisał na zaswiadczeniu.Ja z reguły wpisuję do kompa 1 usterkę a resztę to juz inaczej.W takim przypadku przy powtórce kasuję max 21 zł i wpis do DR/oczywiście jak wszystkie wymienione usterki zastały usunięte/Na ponowne sprawdzenie masz czas 14 dni to wtedy placisz za usterki.Natomiast jezeli ten termin przekroczysz to full wypas od nowa czyli 99 zł lub 162 zl jak z gazem.

[ Dodano: 6 Kwiecień 2011, 18:14 ]
Ps.A na przeglądzie diagnosta Ci tego nie powiedział... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2014

06 Kwi 2011, 17:34

Do wymiany miałem dwa przednie wahacze, spaloną żarówkę od świateł postojowych i uszczelnienie silnika, bo trochę olej brał.
Diagnosta powiedział tylko: "po naprawieniu usterek, do dwóch tygodni po pieczątkę się zgłosić".
Generalnie chodzi mi o to jak to wygląda oficjalnie (ustawowo), czy ta opłata tylko zależy od kaprysu diagnosty?
tulull
Nowicjusz

06 Kwi 2011, 17:37

tulull napisał(a): czy ta opłata tylko zależy od kaprysu diagnosty?

Co Ci napisał dokładnie na tym zaświadczeniu z przeglądu/druk z kompa a nie np.długopisem.../... :?: :?:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

06 Kwi 2011, 17:42

To co wymieniłem było oficjalnie napisane na tym druku z kompa
tulull
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Audi RS 6 Avant - 700 Nm momentu obrotowego i 560 KM mocy
    W polskich salonach Audi można już zamawiać najnowszy, sportowy model z Ingolstadt – RS 6 Avant . Ten wyjątkowy samochód to połączenie 412 kW (560 KM) mocy i 700 Nm momentu obrotowego , z ogromnymi walorami użytkowymi ...

06 Kwi 2011, 17:46

tulull napisał(a):Do wymiany miałem dwa przednie wahacze, spaloną żarówkę od świateł postojowych i uszczelnienie silnika, bo trochę olej brał.

Min.21.- ale moze być tez 55.-.Jezeli wszystko oficjalnie napisał na zaświadczeniu i w kompie to myślę ze bardziej realna wersja druga.... :!: :!: :sad:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

06 Kwi 2011, 17:49

ok dzięki wielkie za info
tulull
Nowicjusz

25 Sty 2019, 19:32

Wyrobić można pieczątki przez internet :twisted:
Stefcio
Nowicjusz

05 Lut 2019, 11:21

Czy projekt ustawy o braku konieczności wymiany dowodu rejestracyjnego w związku z brakiem miejsca na kolejny przegląd techniczny wszedł już w życie?
Mam termin przeglądu w kwietniu, a w dowodzie już brak miejsca na pieczątki.
Lezz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Mysłowice