Przegrzanie silnika corsa C 1.2

20 Maj 2016, 16:23

Witam. Ostatnio pojawił się problem ciągłego przegrzewania silnika. Również zauważyłem brak ogrzewania. Szukając usterki znalazłem wężyk który ma złamany gwint. Wężyk był przykręcony z lewej strony silnika.
Problem jest taki, że nie wiem czym to jest i jak się nazywa, żeby znaleźć i kupić. Jest ktoś w stanie mi pomóc? Załączam zdjęcia elementu i gdzie był wkręcony.
Zdjęcie
Z góry dziękuję i pozdrawiam
aduill
Obserwowany

Auto: Corsa

23 Maj 2016, 15:02

Sprawdź czy masz płyn w układzie chłodzenia. Ten króciec ułamany na zdjęciu wygląda jak rurka od układu chłodzenia do której podłączony powinien być wąż.

Jeżeli nie ma ogrzewania to przypuszczam, że zgubiłeś płyn z chłodnicy być może nawet cały i nie wiadomo czy już nie przegrzałeś silnika na tyle, że potrzebny będzie remont silnika.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Micra K14 - nowy model już w produkcji
    Kilka dni temu uruchomiono produkcję zupełnie nowego Nissana Micra i pierwsze egzemplarze już opuściły linię montażową. Końcowe kontrole potwierdziły najwyższą jakość wykończenia pojazdów. Dostawy do dealerów ...
    Skoda Octavia Green E Line - CEZ ją przetestuje
    Dwa modele SKODY Octavii Green E Line pierwszych całkowicie elektrycznych samochodów, zostaną poddane testom przez przedsiębiorstwo energetyczne. SKODA, w celu sprawdzenia możliwości flotowych na swoim nowym, elektrycznym ...