Rover 45 1,8 problem z układem chłodznia

09 Maj 2016, 17:44

:!: Witam mam problem co do układu chłodzenia. Został przegrzany silnik. Naprawy wymiana termostatu i obudowy, planowanie głowicy i wymiana uszczelki, sprawdzenie pompy wody i chłodnicy wszystko ok. A problem polega na tym że wywala mi ciągle płyn z układu chłodzenia przez zbiorniczek wyrównawczy, już nie wiem gdzie szukać czy to może być wina tulei pływających ?? ?? Może macie jakies propozycje co warto jeszcze zobaczyć ??
michaljachas
Obserwowany

Auto: Rover 45
Silnik: 1,8 117km
Paliwo: Benzyna + LPG

14 Maj 2016, 08:46

Masz układ chłodzenia ciśnieniowy? Jest korek na chłodnicy, może jest nie sprawny? Prawidłowo został odpowietrzony po pracach jakie zostały wykonane?

Rozumiem, że układ chłodzenia Ci się zapowietrza wyrzucając płyn do zbiornika wyrównawczego?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Prius Plug-in Hybrid kontra Chevrolet Volt
    Amerykańskie media motoryzacyjne pilnie śledziły pod koniec roku walkę o pierwsze miejsce w segmencie hybryd plug-in. Od 2010 roku najpopularniejszą hybrydą ładowaną z gniazdka w USA był Chevrolet Volt, ale to się zmieniło ...
    Lexus LF-1 Limitless to nowy rodzaj crossovera
    Według japońskiego magazynu Mag-X, samochód będący seryjnym rozwinięciem koncepcyjnego Lexusa LF-1, zaprezentowanego w styczniu na North American International Auto Show w Detroit, ma trafić na rynek w 2021 roku. Dziennikarze ...