Przejazd polną drogą

02 Lut 2010, 02:09

Witam Proiłbym o radę i pomoc ponieważ

Dojeżdżam do domku na wsi do którego prowadzi jakiś 1 km drogi (500m to polna droga wysypana kamieniami a drugie 500m to polna droga nieutwardzona)w lecie to jeszcze jest ok bo każdym autem można dojechać a jeżeli są silne odady deszczu albo głęboki śnieg to ten polny kawałek staje się dla autka osobowego nieprzejezdny i w związku z tym mam pytanie jakie auto potrzebowałbym żeby móc dojecha w każdych warunkach??
czy wystarczyłby mi suv np. opel antara który ma dołączany napęd, czy potrzebuje auta typowo 4x4(stały)np. grand vitara???

i kolejne pytanie czy taki suv jeżeli bym założył łańcuchy śniegowe przejechałby w zimie po tej polnej drodze(nie ma kolein i jest całkiem równa)??

Bardzo proszę o odpowiedź
Pozdrawiam
spectrum45
Nowicjusz

Miejscowość: Chorzów

03 Lut 2010, 22:32

Witaj, z tego co napisałeś to SUV wystarczy w zupełności. Wystarczy jak będziesz miał większy prześwit i napęd na 4 koła. Nie wiem jak Antara ma dołączany napęd, ale jeśli jest to wiskoza to też da radę. Ja osobiście wolałbym Grandzie, bo jest "najbardziej terenowa" z SUVów.
W terenówce nie uświadczysz komfortu i funkcjonalności, jaką da Ci SUV.
Jeśli nie zamierzasz taplać się w błocie - wystarczy SUV
zuk21
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

03 Lut 2010, 23:47

Bardzo dziękuje za odpowiedź :)
spectrum45
Nowicjusz

Miejscowość: Chorzów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Wyprzedzanie na czas
    Wyprzedzanie, szczególnie, gdy jest związane ze zmianą pasa ruchu na pas o przeciwnym kierunku, jest niebezpiecznym manewrem. Jeśli dodamy do tego pośpiech i zimowe warunki pogodowe, to otrzymamy okoliczności, które ...