Chciałabym przerejestrować auto. Aktualnie ja jestem "właścicielką".
Niestety, wysokie koszta ubezpieczeń skłaniają mnie do zmiany właściciela.
Stąd moje pytanka: 1. Jak to zrobić? 2. Ile kosztuje i ile się czeka? 2. Jak będzie wyglądała sprawa od strony "prawnej" jak dojdzie do wypadku a ja byłabym za kierownicą? Czy pozostać współwaścicielem?
1. Zrobić darowiznę na tatę 2. Koszt to coś koło 70 zł, ponieważ nie będzie nowych tablic, naklejek itd. Wymieniony zostanie tylko DR. Od daty darowizny macie 30 dni na wizytę w WK. Koszta oczywiście w przypadku, jeżeli ty i ojciec mieszacie w tym samym powiecie. Przerejestrowanie samochodu trwa 0d 5 minut do....Zależy ile ludzi będzie w WK. 3. jeżeli ty spowodujesz kolizję/wypadek, to wszelkie konsekwencje ponosisz ty, jako kierująca. Jedynie samochody przez ciebie uszkodzone będą naprawiane z policy OC ojca oraz straci on zniżki. Chyba, że wykupi sobie ubezpieczenie od utraty zniżek. Oczywiście po przerejestrowaniu samochodu trzeba udać się do ubezpieczyciela.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Czy trzeba coś opłacac w podatkach za takie coś? Bo w internecie widać, że przy pewnych kwotach to US mogą wyśmiać petentkę (bo zgłasza zbyt stare auto w darowiznie)
2.
Jak to to rozegrać jak ciśnie termin od ubezpieczalni?
3. Zrozumiane Mi zależy żeby nie płacić bajońskich sum w ramach odszkodowania ewentualnym wypadku... Punkty mogą iść na moją "klatkę"
Sczerze mówiąc, kieruję się ku rozwiązaniu, żeby kupić full
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
Najlepszy Samochód Elektryczny w plebiscycie 2018 What Car? Nowy Nissan LEAF został nagrodzony tytułem "Najlepszy Samochód Elektryczny" w plebiscycie 2018 What Car? Awards. Przyznanie nagrody zbiegło się w czasie z europejską prezentacją nowej generacji najlepiej sprzedającego ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.