Przekładka Nissan Skyline GT-R 34

10 Mar 2020, 00:49

Witam! Chciałbym spytać czy jest możliwa przekładka do Nissana R34. Chciałbym dowiedzieć się czy istnieją takie firmy które znajdują się w Polsce. Szperałem na Internecie ale niestety ostatnie wpisy są albo z 2009 albo 2011 więc raczej nieaktualne. Z góry dziękuję za odp.
MrZiom633
Nowicjusz

10 Mar 2020, 12:34

MrZiom633 napisał(a):Szperałem na Internecie ale niestety ostatnie wpisy są albo z 2009 albo 2011 więc raczej nieaktualne.
Dlaczego tak myślisz? To są samochody unikatowe więc nikt takich rzeczy nie wykonuje masowo. Jak znalazłeś kontakt to trzeba było ta zadzwonić i zapytać.
Co chcesz dokładnie zrobić bo pod słowem przekładka kryje się wiele wariantów i możliwości.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

10 Mar 2020, 14:12

Chodzi o przełożenie kierownicy z prawej na lewą. Czy ktoś zna firmy bo większość linków do podanych stron wygasła. Jaki koszt (I czy to wogóle możliwe gdzieś u nas w Polsce)
MrZiom633
Nowicjusz

10 Mar 2020, 15:27

MrZiom633 napisał(a):Chodzi o przełożenie kierownicy z prawej na lewą. Czy ktoś zna firmy bo większość linków do podanych stron wygasła. Jaki koszt (I czy to wogóle możliwe gdzieś u nas w Polsce)

Koszt trudno oszacować bo nie ma nic oem lhd. Zostaje kwestia dopasowania z innych aut. Sądzę że r34 po przekładce nie wyjdzie drożej
niż r35 w super stanie.
Czyli licz koło 250k .
Co do firm to też trudno powiedzieć bo nikt nie będzie się w takim czymś babrał na zasadzie specjalizacji.
Skontaktuj się z Panem od czerwonego r33 lhd może Ci coś podpowie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

10 Mar 2020, 16:36

Z którym Panem
MrZiom633
Nowicjusz

10 Mar 2020, 22:14

MrZiom633 napisał(a):Z którym Panem

Musisz trochę włożyć pracy w szukanie. Znalezienie przez wpisanie hasła na google r33 lhd zajmie 5s razem ze znalezieniem samego auta.
Pisze o tym bo żeby zacząć o czymś rozmawiać musisz spędzić dziesiątki godzin przed kompem i iść hasło za hasłem. Być gotowym robic zakupy praktycznie w każdym zakamarku świata, rejestrować się na różnych forach... itp.
Gdzie tak naprawdę znalezienie skarbu może odbyć się tylko przez jedne "hasło" na google.
Do tego musisz tez sam nauczyć się kontaktu w pewnych moto klimatach bo takie osoby jak właściciel tego r33 pewnie już miał 100 osób z zapytaniami o szczegóły za które pewnie i tak mu nikt nie podziękował a marzenia pytaczy kończyły się na obudzeniu...

Dam Ci prosty przykład...
Kiedyś składałem pewien silnik to złożyłem go z dwóch sztuk... dół silnika był z auta EU a drugi silnik był kupiony w Malezji po wymaglowaniu go z właścicielem auta. Technika składania zaczerpnięta była z Japoni bo głowica była wsadzana na inny blok a komputer sterujący był z USA strojenie w PL...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe