REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
- proszę znawców o podpowiedz - po czym poznać ,że auto jest po przekładce - czy też nie przekładane czyli - wersji europejskiej?.marko574 napisał(a):problem rozwiązał sie sam napisali pismo do ministerstwa z zapytaniem czy aby mogą takie auto zarejestrować i dostali pozytywną opinię auto mam zarejestrowane aż miło i se śmigam nawet na letnich oponkach freelander trzyma sie lepiej drogi na śniegu niż zwykła osobówka na zimowych to fantastyczne pozdrawiam posiadaczy tego ciekawego autka. td4
- sprawdziłem narazie wlot powietra -pod szybą w prawym rogu- orginał /widać że nikt nie kombinował/. i sprawdziłem zamki przednich drzwi - lewe drzwi brak " cycka" otwieraja-zamykają na kluczyk. Podpowiedzcie co jeszcze można sprawdzic bez rozbierania auta?.MCARTUR napisał(a):Tak na pierwszy rzut oka to widać z tego co piszesz tylko zamek z klamką a po za tym fotel kierowcy ma 2 pokrętła regulacyjne i widać inne ,dorabiane przewody hamulcowe.Resztę to widać dopiero po rozkręceniu a jeśli chodzi o maglownicę to jeśli zakłada się oryginalną Land Rovera to przykręca się ją dokładnie w te same otwory więc nie ma tam żadnej przeróbki.
- natomiast dzwignia otwierania maski /klapy śilnika/ znajduje się po prawej stronie /przy prawych drzwiach/.stanisław tołłoczko napisał(a):- sprawdziłem narazie wlot powietra -pod szybą w prawym rogu- orginał /widać że nikt nie kombinował/. i sprawdziłem zamki przednich drzwi - lewe drzwi brak " cycka" otwieraja-zamykają na kluczyk. Podpowiedzcie co jeszcze można sprawdzic bez rozbierania auta?.MCARTUR napisał(a):Tak na pierwszy rzut oka to widać z tego co piszesz tylko zamek z klamką a po za tym fotel kierowcy ma 2 pokrętła regulacyjne i widać inne ,dorabiane przewody hamulcowe.Resztę to widać dopiero po rozkręceniu a jeśli chodzi o maglownicę to jeśli zakłada się oryginalną Land Rovera to przykręca się ją dokładnie w te same otwory więc nie ma tam żadnej przeróbki.
passat1 napisał(a):eaxene,
Przykro mi kolego ale twierdząc, że przekładane auta nie powinny być dopuszczone do ruchu, świadczy tylko o tym, że nie masz w ogóle pojęcia na tem temat![]()
Proponuję trochę dotyczać literaturę i przepisy. Pozdrawiam!
Do eaxene dlaczego nie powinny przechodzić skoro są fabrycznie do tego przystosowane to zrobione na oryginalnych częściach po wydaniu pozytywnej opinii rzeczoznawcy powinien przejść