Przekładka silnika - Toyota Avalon 2007 rok

25 Paź 2017, 11:04

Chcę wymienić silnik w Toyocie Avalon 2007 r. Wszędzie jednak są nowsze silniki od Toyoty Sienny albo Lexusa RX350 z 2014 r. Czy taki silnik będzie pasował ? Ja mam niby symbol 2 GR-FE , a na aukcjach jest tylko 2 GR i to wszystko i nikt tak naprawdę nie potrafi się określić czy by pasował. Bo żeby mi się nie okazało, że łapy nie pasują albo coś innego się nie zgra albo będzie 2 GR-FSE i wtedy o zagazowaniu będę mógł zapomnieć.
pluto1983
Nowicjusz

Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Toyota Avalon Touring
Silnik: 3.5 V6 268 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2007

26 Paź 2017, 08:36

pluto1983 napisał(a):aukcjach jest tylko 2 GR i to wszystko i nikt tak naprawdę nie potrafi się określić czy by pasował
Może być tak że oznacz to blok silnika ale głowica może być już inna i inny osprzęt. Pisałem już ci w temacie big-problem-z-silnikiem-w-toyota-avalon-2007-vt103834.htm jakie mogą być różnice i masz tam tez info o kosztach. te silniki nie należą do najtańszych. Problemy mogą wyjść nie tylko przy samym silniku tu mogą również nie pasować sterowniki, czujniki. Najbezpieczniej jest szukać silnika od tego samego samochodu lub przynajmniej z takiego rocznika jak jest twoje auto.

Jak chcesz kupić silnik w Polsce to najlepiej dogadać się i obejrzeć wszystko dokładnie porównując z tym co masz u siebie. Wiem że nie jest to proste ale w ten sposób można zminimalizować ryzyko ewentualnych problemów i dodatkowych kosztów.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony samochodowe, co warto o nich wiedzieć?
    Produkcja opon to oddzielna gałąź przemysłu samochodowego, przeżywająca dynamiczny rozwój, spowodowany zwiększeniem się wymagań wobec ogumienia. Trafiające do produkcji samochody oferują coraz to lepsze osiągi i posiadają ...