Przekroczenie prędkości

O ile przekroczyłeś/aś dozwoloną prędkość w mieście?

10 km/h
6
8%
20 km/h
15
21%
30 km/h
7
10%
40 km/h
11
15%
50km/h
4
6%
powyżej 50 km/h
28
39%
Razem głosów : 71

08 Cze 2007, 16:20

Nie czasem spotkamy się na mieście ale żadko.a auto jak auto bardziej było by mi szkoda nowszego modelu od roku 1994-2001.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

08 Cze 2007, 17:24

Masz pecha życiowego ale może minie a może już minął :Dbo jak to było 10 lat temu...
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk

22 Sie 2007, 16:47

Ja też czasami jeżdżę nawet 50 km/h w mieście. Nie ma potrzeby zwiększyć prędkość, bo zawsze zatrzymuję, a potem trzeba ruszać i tak w kółko. Czy spróbowaliście przynajmniej jechać 50 km/h w mieście z rozsądkiem?

Pozdro :wink:
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

29 Sie 2007, 16:24

Ja ostatnio to jezdze po mieście średnio 70 km/h, oczywiście nie wszędzie. Pare razy mi sie zdarzyło, że w kilku miejscach w mieście leciałem 90-100. Nie żebym się chwalił, ale skoro są warunki to czemu nie, troszke adrenaliny nie zaszkodzi :wink: Oby w końcu nie trafić na suszarke :?
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

31 Paź 2007, 16:48

W mieście to lepiej nie przesadzać z prędkością bo to jest niebezpieczne, zarówno dla kierowcy jak i dla ludzi. Depnąć można za miastem, jak jest pusto a w terenie zabudowanym lepiej zwolnić.
Jak jade to pije, ale tylko kawę.
maroko
Nowicjusz
Awatar użytkownika

03 Lis 2007, 19:36

maroko napisał(a): w terenie zabudowanym lepiej zwolnić.

Zgadzam się z tym zdaniem.

Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    BMW X4 M40d - dynamiczne proporcje i atletyczne kształty
    Nowe BMW X4 demonstruje swój indywidualny charakter poprzez istotnie zwiększoną dynamikę jazdy, oryginalny, sportowy wygląd zewnętrzny, jeszcze bardziej szlachetne wnętrze premium oraz nowoczesne systemy wspomagające ...

08 Lis 2007, 16:42

słyszałem kiedyś o pewnej dziennikarce, która postanowiła jeździć po Warszawia zgodnie z przepisami - 50 km/h - i niestety wymiękła po krótkim czasie - stwierdziła, ze jest to nierealne ze względu na innych użytkowników dróg - nie dali jej "żyć"...
R2D2
Nowicjusz

24 Lis 2007, 17:14

Ja jeźdze przepisowo czyli 50-60 ale jak sie spiesze albo mam cos waznego do załatwienia to czasem zdarza mnie sie przekorczyc predkosc (jakies 120-130) ale nie wiem jak mozna jeździc 200 !! Mysle ze tylko w polsce są takie przepisy przy których za przekorczenie predkosi płąci sie mandat w wysokosci 500zł - co to jest? jak by zaostrzyli mandaty i ilosc punktów karnych to by sie zmieniło - jestem zwolennikiem bezpiecznej jazdy (nie mówie wcale ze szybka jazda jest zawsze niebezpieczna - przzecwnie) ale to co obserwuje to jest jakies nieporozumienie (jak widze ludzi w pozycji leżącej za kierownicą jadący 150 !! gdzie oni robili prawo jazdy? mam 19 lat i wcale nie uwazam ze ten kto jeździ wolno jeździ źle albo nie potrafi jeźzidc. Moze dlatego ze zaczynałem od wyscigów nocnych w wieku 15 lat :lol:
"Drugi na mecie jest pierwszym przegranym"
ROBERTT
Początkujący
Awatar użytkownika

29 Lis 2007, 22:12

Zobaczcie ten filmik, jak policja dużo przekracza dozwoloną prędkość w mieście i to nie na sygnale. Na początku filmu jechał przez przejście dla pieszych i to z taką prędkością jest to dla mnie oburzające. Powinni dostać mandat tak jak wszyscy.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Pozdro
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

11 Gru 2007, 23:45

No w sumie jak się jest młodym to sie ,a gdzieś przepisy, jeszcze jak ktoś jeździł autem sporo jako dzieciak... Potem się dostaje samochód nikt nie siedzi po prawej stronie to aż kusi, zęby wcisnąć gaz. Ale im szybciej się od tego odwyknie tym lepiej. Paradoksalnie dużo trudniej jeździć przepisowo niż "gaz do dechy byle do przodu". Trzeba się starać, pilnować znaków i jeszcze uważać na tych, którzy się gotują bo ktoś się tak "wlecze"
Idzie sie przyzwyczaić i po pewnym czasie jeździe się miło i przyjemnie, wiadomo kiedy jest przejście dla pieszych skrzyżowanie itp. i przede wszystkim spalanie :) 6,4l/100km z silnikiem 1.6 benzyna 8) A jak się zaoszczędzi trochę paliwka to w dzicz i poszaleć można :twisted:
Gizu
Początkujący

Miejscowość: Piotrków/Warszawa

27 Gru 2007, 23:42

Prędkość którą się poruszmy na drogach najczęściej dyktują nam poprostu nasze samochody. Nie widziałem jeszcze nigdy malucha który jedzie 150km\h. A nie pamiętam już ile razy jadąc krajową siudemką moim passacikiem 150km\h wyprzedały mnie auta typu honda czy bmw.
Im lepsze auto tym większe prędkości nim osiągamy. W takim samochodzie jak na passat b5 130km\h to żadna szybkość (w maluchu 60km\h się bardziej odczuwa:-)
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

31 Gru 2007, 03:08

Jelsi ludzie nie przekraczaliby predkosci i nie lamali przepisow to to miasto byloby tak zakorkowane ze by sie ruszac nie dalo. Ustawianie fotoradarow w miescie to zupelna glupota i chec latwego zarobku nieudolnej policji.
kasia_org
Nowicjusz

31 Gru 2007, 21:16

kasia_org napisał(a):Ustawianie fotoradarow w miescie to zupelna glupota i chec latwego zarobku nieudolnej policji.

Nie zgadzam się z tym zdaniem. Tu nie chodzi o zarobek policji, ale przede wszystkim pilnowanie porządku bezpieczeństwa ruchu drogowego. Fotoradary są potrzebne, ponieważ ogranicza liczbę wypadków i ofiar. Są metody w mieście na rozładowanie korki. np. budowa wiaduktów.

Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

15 Sty 2008, 21:49

Pytanie w ankiecie jest nieco dziwne. O ile przekroczyłem prędkość? Kiedy? Zazwyczaj ją przekraczam. Moje rodzinne miasto duże nie jest, ale na większości odcinków da się jechać 60-70 km/h. Nie jest to duże przekroczenie, ale zawsze jakieś.

Jeżeli chodzi ile najwięcej, to nie wiem, raczej nie szaleję aż tak bardzo z szybkością. Maniakalnie jednak łamię przepisy w Warszawie. Trakt Brzeski w Wawie, dwa pasy w jedną stronę, oddzielone pasem zieleni i barierkami i... ograniczenie do 50 km/h. Śmieszne jest to o tyle, że nikt tam tyle nie jeździ. A ograniczenie jest ze względu na przejścia dla pieszych. Jadąc tam 120 km/h wcale nie czuję żebym wszystkich wyprzedzał, raczej trzymam się zwykłego tempa.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Sty 2008, 16:08

Może ktos wie o ile trzeba przekroczyc predkosc aby zabrano nam prawo jazdy.?
300mph
Nowicjusz
Awatar użytkownika