REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
No to wygląda że coś nie tak z odczytem temperatury przez czujnik. Wymiana nie jest trudna ale w tym reduktorze przy czujniku chyba oryginalnie nie masz złącza do czujnika tylko trzeba go lutować. Tu masz taki czujnik który powinien pasować [link do oferty na Allegro wygasł] ale warto jeszcze się upewnić bo są różnej długości gwinty.Rubber napisał(a):na zimnym silniku po nocy przy temperaturze czujnika od gazu pokazuje 62 stopnie
Filtry mam wymienione jakieś 2tyś. km temu więc tu raczej jest ok.MotoAlbercik napisał(a):Ja jednak sugeruję wizytę u gaziarza, który wymieni czujnik, wyreguluje instalację jak dawno nie byłeś na przeglądzie i regulacji. I do tego przy okazji filtry wymienić.
Zerknąłem na jakiś filmik w necie na którym była pokazana wymiana i to prosta sprawa tyle że tam był czujnik z kostką a tu trzeba lutować bo przed chwilą sprawdziłem i u siebie nie mam kostki ale to raczej nie problem bo mam lutownicę. Muszę tylko ściągnąć taśmę izolacyjną z przewodów i zobaczyć gdzie jest łączenie.MotoAlbercik napisał(a):Co do wymiany, to musisz spojrzeć na ów czujnik i musisz sam podjąć decyzję, czy jesteś w stanie go wymienić
Góra wygląda tak samo, chyba zamówię i jak przyjdzie to spróbuję wymienić.Rokiko napisał(a):Tu masz taki czujnik który powinien pasować
To trochę zastanawiające, a sprawdzałeś czy nie ma błędów zapisanych w sterowniku instalacji gazowej?Rubber napisał(a):Co ciekawe sprawdziłem przed chwilą, że temperatura raczej prawidłowo rośnie powyżej tych 62 stopni jak silnik się rozgrzewa.
Trochę dziwne bo by działał w ograniczonym zakresie.Rubber napisał(a):Czy to możliwe żeby czujnik padł tak że tylko poniżej źle odczytuje wartości temperatury?
Dzięki za podpowiedź, sprawdzę czy po wyłączeniu będzie się u mnie przełączał na gaz.Rokiko napisał(a):Teraz tak sobie myślę, że jak w programie oznaczysz po prawej stronie temperaturę parownika to przełączanie na gaz powinno odbyć się na podstawie temperatury silnika czyli danych z czujnika z układu chłodzenia.