Przełącznik świateł

02 Sty 2021, 13:40

Witam jestem posiadaczem VW Jetta A5 2006r
I mam pytanie ponieważ posiadam przełącznik świateł bez auto tylko jest ta inna ikonka. Jeżeli bym kupił przełącznik z auto to to by samo zaczęło działać czy musiałbym to kupić z jakimś przełącznikiem który by powodował że przy włączeniu samochodu same by się zapalały i w przy wyłączeniu same gasły?
Ergon
Nowicjusz

Zdjęcia: 6

03 Sty 2021, 13:55

Żeby mieć coś takiego, to musiałby być automat wraz z czujnikiem zmierzchu. Ewentualnie można by pokombinować z automatem świateł dziennych. Wówczas na auto by było tak, że po włączeniu silnika włączają się dzienne, a po jego wyłączeniu gasną. Ale wg mnie to bez sensu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Sty 2021, 14:41

Ja to obiorę trochę z żartem i przytoczę inny przykład, a jakbyś miał szyby na korbkę i założył przełącznik od szyb elektrycznych to zaczęły by działać? No pewnie ze nie to samo jest z twoja sytuacja. Prócz manetki potrzebujesz czujnik zmierzchu, wiązkę, przekaźnik i komputer do zaprogramowania owej opcji jednym słowem nie opłacalne
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Toyota Publica 1961 rok
    Po sukcesie modelu SA Toyota pracowała nad nowym małym autkiem miejskim na rodzimy rynek. W 1961 roku w sprzedaży pojawiła się Toyota Publica. Oferowana z nadwoziami sedan, kombi, cabrio, a nawet pick-up, szybko okazała się ...