Przepustnica golf IV

03 Paź 2010, 20:23

mam pytanie czy moge sobie sam wyczyscic przepustnice w golf IV 16 v w sensie takim ze odkrecam pokrywe nic nie odłączam tylko psikam w nią tylko tez nie wiem czym i gdzie to kupic widziałem jak mechanik tak robil
dzieki
farma3
Nowicjusz

Miejscowość: kjkj

03 Paź 2010, 21:34

Możesz po wyczyszczeniu adaptacja.
Stanisław1
Nowicjusz

Miejscowość: Raszków

03 Paź 2010, 22:00

Ja przepustnicę czyszczę sobie preparatem w stylu WD 40.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

04 Paź 2010, 08:26

no właśnie tylko że ta adaptacja nie mam możliwości tego zrobić bo trzeba kompa podłączyć i program mieć także widze że odpada niektorzy mowią ze ona samasie zaadoptuje jak chwile auto samo pochodzi czy to prawda

[ Dodano: 4 Październik 2010, 08:29 ]
a jakby sobie samemu wyczyscic i jechac do mechanika zeby mi tym kompem ustawil ?zielony jestem w temacienie wiem czy mi wogole odpali po tym czyszczdeniu ,moze odpali a beda nierowne obroty co myslicie
farma3
Nowicjusz

Miejscowość: kjkj

04 Paź 2010, 09:39

Ja nigdy niczego nie rozbieram ponadto co trzeba,czy to w Renówce czy Mercedesie.Dostaję się do przepustnicy i psikam preparatem zdrowo,uważając by brud z zewnątrz nie dostał się do środka,po kilku minutach jeszcze raz i tak jeżdżę 12 lat.Silnik nawet odpala bez problemu,na początku tylko chwilę nierówno chodzi.Ja korzystam z preparatu XERAMIC(odpowiednik WD-40), ale ty sobie użyj preparat HOLTS -do czyszczenia gaźnika i przepustnicy(specjalistyczny produkt).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)