Problem z odpalenie fiesta mk3

28 Wrz 2010, 18:55

Witam mam problem z odpaleniem mojego forda fiesty mk3 rok 1994.Co moze być przyczyną dodam jeszcze że rozrusznik kreci ale nie moze złapac i pompe w baku tez słychac.Wlałem paliwa za 40 zł i wskazówka jest na zamym dole czy tak powinno byc czy cos jest nie tak.JaK MYŚLICIE??
tomek fiesta
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze

03 Paź 2010, 21:09

Musisz sprawdzić najpierw czy jest iskra.Pytasz o wskaźnik ilości paliwa?jak kręci rozrusznik?!Jeśli słabo ,to wskazówka może być nisko(słaby prąd).Odpowiadam w ten sposób, gdyż twoje pytanie jako właściciela prowokuje do takiej diagnozy,sam chyba dostrzegłeś,że dawniej wskazówka była wyżej po zatankowaniu takiej ilości paliwa?!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zabici bez zaiętych pasów
    Aż 50% ofiar śmiertelnych na autostradach w Austrii, a ponad 60% w Belgii nie miało zapiętych pasów w momencie wypadku. Pasy bezpieczeństwa są efektywnym elementem dającym kierowcy i pasażerom bezpieczeństwo podczas ...
    Toyota silniki 1UZ-FE i 3UZ-FE
    Układ V8 z dwoma wałkami rozrządu. Pojemność: 4 i 4,3 litra. Zalety: dobra baza do tuningu, niewielka masa. Wyprodukowane przez Toyotę silniki V8 1UZ-FE i 3UZ-FE zdobyły szacunek i popularność wśród entuzjastów ...