Przerejestrowanie auta i oc pilna sprawa

26 Wrz 2008, 21:42

Witam, potrzebuje porad dotyczących zarejestrowania samochodu sprawa wygląda tak że kupiłem auto pod koniec lutego czyli ponad pół roku temu i jeszcze go nie przerejestrowałęm w umowie kupna sprzedaży tylko ja jestem jako kupujący teraz konczy mi sie OC wiec chciałem przerejestrować wkoncu to auto no ale kwestia jest taka że nie chce przerejestrowywać tylko na siebie chce tak zrobić żeby zniżki sie liczył mojego dziadka czy musze auto rejestrować na niego i ja mam byc współwłaścicielem czy moze byc odwrotnie i też zniżki mi policzą jego ?? jak to jest ? i czy jak mam umowe kupna sprzedaży tylko na siebie podpisaną tzn tylko moje nazwisko jest tam jako kupującego to co mam zrobić ? prosze o szczegółowe odpowiedzi musze to zrobić bo oc straszliwie drogo wychodzi jakbym to robił na siebies, acha i jeszcze jedno nie mam jeszcze prawa jazdy, pokpiłem troche sprawe ale egzamin za 3 tyg także wporządku tyle żę przerejestrowanie i oc chce zrobić teraz bo nawet z kolegą jak siedziałem w aucie nie przerejestrowanym to mówili że beda duze problemy koelga siedział za kółkiem a ja właściciel auta, ale czy brak prawa jazdy moze w czyms przeszkodzić jesli chodzi o rejestracje i wykupienie oc ? prosze o szczegółowe odpowiedzi pozdrawiam serdecznie !
tmkksc
Nowicjusz

26 Wrz 2008, 22:33

Muszdarda po obiedzie :cry: , ale zobaczymy co napiszą inni forumowicze. To czy na dziatka czy na siebie , to trzeba było zapytać przed kupnem auta .
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

26 Wrz 2008, 22:55

no własnie prosze moze ktos ma jakis pomysł żeby sie uporać naprawde licze na waszą pomoc bo szukam i szukam i nie moge nigdzie znaleźć podobnego przypadku zeby ktos miał także ktos obeznany jak jest to napewno bedzie wiedział jak zrobić tak jak napisalem w poście 1 czekam z niecierpliwością na odpowiedz
tmkksc
Nowicjusz

27 Wrz 2008, 10:10

Zarejestrować to zarejestrujesz, ale żaden ubezpieczyciel nie ubezpieczy na ciebie samochodu, bo nie masz prawka.

Proponuję auto sprzedać dziadkowi i zarejestrować tylko na niego i ubezpieczyć też, zdać prawo jazdy i za rok manewr powtórzyć.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika