26 Wrz 2008, 21:42
Witam, potrzebuje porad dotyczących zarejestrowania samochodu sprawa wygląda tak że kupiłem auto pod koniec lutego czyli ponad pół roku temu i jeszcze go nie przerejestrowałęm w umowie kupna sprzedaży tylko ja jestem jako kupujący teraz konczy mi sie OC wiec chciałem przerejestrować wkoncu to auto no ale kwestia jest taka że nie chce przerejestrowywać tylko na siebie chce tak zrobić żeby zniżki sie liczył mojego dziadka czy musze auto rejestrować na niego i ja mam byc współwłaścicielem czy moze byc odwrotnie i też zniżki mi policzą jego ?? jak to jest ? i czy jak mam umowe kupna sprzedaży tylko na siebie podpisaną tzn tylko moje nazwisko jest tam jako kupującego to co mam zrobić ? prosze o szczegółowe odpowiedzi musze to zrobić bo oc straszliwie drogo wychodzi jakbym to robił na siebies, acha i jeszcze jedno nie mam jeszcze prawa jazdy, pokpiłem troche sprawe ale egzamin za 3 tyg także wporządku tyle żę przerejestrowanie i oc chce zrobić teraz bo nawet z kolegą jak siedziałem w aucie nie przerejestrowanym to mówili że beda duze problemy koelga siedział za kółkiem a ja właściciel auta, ale czy brak prawa jazdy moze w czyms przeszkodzić jesli chodzi o rejestracje i wykupienie oc ? prosze o szczegółowe odpowiedzi pozdrawiam serdecznie !