REKLAMA
Witam.
W niedzielę 03-02-2013 nabyłem Skodę Fabia 1.4 Tdi 2005 combi w komisie dowiedziałem się, że nabyłem auto z OC w MTU do 14-04-2013 przegląd również i nie muszę u nich dopłacać do składki (poprzedni właściciel zapłacił 320 zł ) auto na toruńskich numerach CTR. Moje pierwsze auto, prawko od 22-01-2013 i pani z infolinii powiedziała, że muszą rekalkulować składkę i raczej wypowiem umowę bo pewno będzie lepiej wziąć OC na cały rok.
Czytałem to
procedura-kupna-ubezpieczenia-samochodu-vt17247.htm
i wywnioskowałem, że kolej rzeczy w ciągu najbliższych 14 dni :
1) Udanie się do wydziału komunikacji w Inowrocławiu , złożenie papierów na miejscu o dowód rejestracyjny tymczasowy tak? (dostanę w tym samym dniu czy jak?) wszystko co dostałem z komisu się przyda (karta pojazdu, oc, umowa-faktura) - w komisie gość powiedział, ze nie opłacam skarbówki
2) Wysłanie wypowiedzenia do MTU i zawarcie nowej umowy na OC ( czy mogę to zrobić np. w dniu wysłania wypowiedzenia - zawarcie nowej umowy - da radę chyba kurierem bo osobiście tyle wolnego brać (po dowód tymczasowy wypełnienie potem odbiór/zapłatę oc/dowód stały wypełnienie-odbiór 5 dni z urlopu ? )
3) z nowym oc udanie się do wydziału komunikacji i papiery na dowód rejestracyjny stały i znów pytanie dostanę ten dowód stały od razu czy znów czekam ?
Proszę o wyrozumiałość . Dzięki za wszelką pomoc.