REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Homo nikt Ci juz nie zmieni-raczej.Jezeli wyszedł jako cięzarowy,to będzie na zawsze ciezarowy.Samochód ten kupiłas w serwisie czy w komisie.handlarza itp. ...Vesca napisał(a):Czy istnieje jakakolwiek możliwość zmiany homologacji takiego auta na osobowe
Myślę ze samochód ten został sprowadzony z zagranicy...Vesca napisał(a):Kupiony od handlarza.
Czasy kiedy diagnosta i tylko on o tym decydował minęły bezpowrotnie...Kao napisał(a):Wydaje mi się że jeżeli diagnosta zaakceptuje auto jako osobowe to bez problemu da się zmienić
Czyli został kupiony w Polsce w salonie...Vesca napisał(a):Mam wyciąg ze świadectwa homologacji.
A więc mamy juz wszystko wyjasnione.Pojazd pochodzi z salonu i został kupiony w Polsce.Mam jednak duze obawy ze mozesz miec jednak problem ze zmianą na osobowy gdyz świadectwo homo wystawiono na ciezarowy.Jednak zeby byc pewnym na 100%musisz odwiedzić najpierw OSKP-okregowa i tam porozmawiac z diagnostą o tym ze chcesz zmienić rodzaj pojazdu.Dodatkowo nie zaszkodzi odwiedzic tez WK.Nie chcę krakać ale poejrzewam jednak ze bedą problemy.Wszystkie te sprawy załatwiaj przed wymiana DR gdyz po zmianie rodzaju/jezeli to się uda...Vesca napisał(a):Nie ma w DR zapisu o rejestracji za granicą