Przerobka furgon na 9 osobowy

24 Maj 2013, 20:45

Witam,
Chcialem kupic Ducato l2h1 Panorama ale jest ich dosc malo i sa drogie. Zaznaczam ze gotowa Panorame i tak musialbym pprzerobic, chce wozic osoby niepelnosprawne wiec trzeba inna podloge, fotele itp. dlatego mysle ze lepiej bedzie kupic furgon i przerobic. I teraz pytanie jak z rejestracja? Da sie bez problemu usunąć sciane grodziowa calkowicie i czy jest problem ze wstawieniem okien takich jak w oryginalnej Panoramie? dzieki za odp.
brzeziak
Nowicjusz

Auto: Peugeot

30 Maj 2013, 12:12

Cześć
Jeśli przeróbki dokona firma, która się tym zajmuje to i ta firma - jeśli jest solidna - załatwi papiery. Z tego co się orientuję koszt łącznie z papierami to ok 5000 - 6000 zł (przeróbka na 9 osobowy + pasy 3punktowe + szyby + papiery) tutaj dojdzie jeszcze kwestia podłogi i "najazdu" dla wózków

Pozdro
Lupo123
Nowicjusz

Auto: Citroen

13 Cze 2013, 11:37

5 czy 6 tys to spoor kasy ekstra, nie lepiej poszukać już przerobionego auta na sprzedaż?
mariusz009
Nowicjusz

Auto: opel

24 Cze 2013, 13:23

Skontaktuj się z panem Edwardem Nesterowiczem z Torunia. Prowadzi warsztat samochodowy dedykowany dla samochodów dostawczych i ciężarowych Zamew, z tego co wiem, zajmują się serwisem i montażem podnośników dla niepełnosprawnych i różnorodnymi przeróbkami. Ja akurat robiłem u nich platformę załadowczą. Może i tego się podejmą. Solidna i sprawdzona firma. Serwis swoich aut zawsze u nich robię, bo są uczciwi i nie zdzierają kasy. Nie wiem, jak z dokumentacją, ale wystarczy zapytać, może papiery też załatwiają.
wardej
Obserwowany

Auto: renault master
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Przewodnik po hybrydowych SUV-ach Lexusa
    Segment SUV-ów nieprzerwanie rośnie. Rośnie też popularność hybryd. W bardzo istotnym stopniu przyczynił się do tego Lexus. To Japończycy pokazali pierwszego w historii luksusowego SUV-a, a później pierwszą ...