Przerobka furgon na 9 osobowy

24 Maj 2013, 21:45

Witam,
Chcialem kupic Ducato l2h1 Panorama ale jest ich dosc malo i sa drogie. Zaznaczam ze gotowa Panorame i tak musialbym pprzerobic, chce wozic osoby niepelnosprawne wiec trzeba inna podloge, fotele itp. dlatego mysle ze lepiej bedzie kupic furgon i przerobic. I teraz pytanie jak z rejestracja? Da sie bez problemu usunąć sciane grodziowa calkowicie i czy jest problem ze wstawieniem okien takich jak w oryginalnej Panoramie? dzieki za odp.
brzeziak
Nowicjusz

Auto: Peugeot

30 Maj 2013, 13:12

Cześć
Jeśli przeróbki dokona firma, która się tym zajmuje to i ta firma - jeśli jest solidna - załatwi papiery. Z tego co się orientuję koszt łącznie z papierami to ok 5000 - 6000 zł (przeróbka na 9 osobowy + pasy 3punktowe + szyby + papiery) tutaj dojdzie jeszcze kwestia podłogi i "najazdu" dla wózków

Pozdro
Lupo123
Nowicjusz

Auto: Citroen

13 Cze 2013, 12:37

5 czy 6 tys to spoor kasy ekstra, nie lepiej poszukać już przerobionego auta na sprzedaż?
mariusz009
Nowicjusz

Auto: opel

24 Cze 2013, 14:23

Skontaktuj się z panem Edwardem Nesterowiczem z Torunia. Prowadzi warsztat samochodowy dedykowany dla samochodów dostawczych i ciężarowych Zamew, z tego co wiem, zajmują się serwisem i montażem podnośników dla niepełnosprawnych i różnorodnymi przeróbkami. Ja akurat robiłem u nich platformę załadowczą. Może i tego się podejmą. Solidna i sprawdzona firma. Serwis swoich aut zawsze u nich robię, bo są uczciwi i nie zdzierają kasy. Nie wiem, jak z dokumentacją, ale wystarczy zapytać, może papiery też załatwiają.
wardej
Obserwowany

Auto: renault master
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi S8 Samochodem Roku Playboya 2012 - Luksus i Sport
    Audi S8 zwyciężyło w kategorii "Luksus i Sport" w tegorocznym plebiscycie Samochód Roku organizowanym przez magazyn Playboy. Tegoroczna edycja była już dziewiętnastą. Jak co roku, jury złożone z autorytetów ...
    Czwarta generacja ikony RS: nowe Audi RS 6 Avant
    25 lat linii RS, 25 lat wysokowydajnych Audi kombi. Prezentując nowe Audi RS 6, Audi Sport otwiera nowy rozdział w historii usportowionego Avanta. Jeszcze więcej mocy w połączeniu ze zwiększoną dzięki systemowi mild hybrid ...