Dziękuję za pomoc. Okazało się że gdy jest wilgotno, iskra aż skacze po przewodach. Rozrząd mam zrobiony na samym początku, ponieważ pompa się zatarła i cudem dojechałem do warsztatu bez uszkodzenia silnika. Olej wymieniam w lipcu, ponieważ na razie znalazłem pracę (co będę po maturach przed studiami w domu siedział - trzeba zarobić na ten samochód i parę rzeczy na studia ) i musiałem go zostawić znajomemu. To samo tyczy się się właśnie przewodów i świec. Regulacja zaworów również. Ostatnio przeszedł przegląd bez zarzutu - podwozie zdrowe, Ruda nie chrupie go prawie nigdzie (z wyjątkiem miejsca gdzie uszkodził go poprzedni właściciel przy wymianie koła, ale już się tym zajmuje znajomy u którego zostawiłem swoje Clio na te 2mies. - szlifierka, podkład z cynkiem). Muszę jednak wymienić tarcze i klocki z przodu, bo są naprawdę słabe, a na stacji prosili żebym zrobił to jak najszybciej bo może być nieciekawie. Myślę że komplet z Bosha klocki i tarcze za 200 zł to rozsądny wybór, bo widząc nazwy takie jak kraft, czy metteli za 100zł aż się boję. Chociaż zastanawiam się nad tarczami wentylowanymi +70zł również z bosha , ale nie wiem czy jest to opłacalne przy jego masie i mocy. W każdym bądź razie chciałem Wam wszystkim podziękować za pomoc, bo z dnia na dzień coraz mocniej kocham ten samochód, a dzięki Wam będzie on jeździł jeszcze długo - a w razie potrzeby na pewno jeszcze tu wrócę
![Uśmiechnięty :)]()
.