Witam, mam instalacje gazową od ponad roku i wystąpił problem. Mianowicie przy zmianie biegu gdy dodaje gaz zaczyna szarpać. Jednak nie jest to jedyny moment. Nawet gdy mam 5 bieg zwalniam np do 65km/h i chce przyśpieszyć to mi szarpie. W sumie na każdym biegu tak jest, że w pewnym momencie zaczyna znacząco szarpać.
Jesteś w stanie coś więcej napisać o tej instalacji? Objaw taki jak opisujesz może być podyktowany zarówno dawkowaniem paliwa jak i uszkodzeniem układu zapłonowego.
Renault Thalia 1.4 RN dzieje się to tylko i wyłącznie gdy na gazie jadę. Jak przełączę na benzynę to wraca do normalnego stanu. Dodatkowo jak stoję na wolnych obrotach to na gazie tak samochód jakby się dławił - przerywał, gdy przełączę z powrotem na benzynę jest OK. Jest to sekwencja ale nie wiem jaka dokładnie (ta tańsza - nie BRC).
To że nie szarpie na benzynie niestety nie wyklucza układu zapłonowego, ale też może to być dawkowanie paliwa, lewe powietrze itp. Bez podjechania do gazownika chyba sie nie obedzie.
Na benzynie nie szarpie,bo nie jest tak wrażliwy na wszelkie zakłócenia w obrębie dolotu powietrza jak na gazie. Ja bym przejrzał wszystkie wężyki czy nie są napęknięte na króćcach lub po prostu spękane za zagięciach.
Wynajem długoterminowy vs. leasing – co się bardziej opłaca? Leasing czy wynajem długoterminowy? To pytanie zadaje sobie coraz więcej osób szukających wygodnego sposobu na korzystanie z auta bez konieczności jego zakupu. Sprawdź, które rozwiązanie będzie bardziej opłacalne ...
Jak używać nawigacji google? Jakie są dostępne opcje? Google Maps to popularna aplikacja nawigacyjna, która umożliwia wyznaczanie tras i śledzenie drogi do wyznaczonego celu. Oto kilka podstawowych opcji dostępnych w Google Maps: Wyznaczanie trasy: Aby wyznaczyć trasę, ...
Sprawdź ukł. zapłonowy (popryskaj w ciemnym pomieszczeniu przewody spryskiwaczem do mycia szyb , energicznie dodawaj gazu jak będą iskry przeskakiwać na przewodach - wymień, sprawdź tez świece.
Moja dziewczyna w swoim samochodzie miała podobny problem. Nawet jak stała na światłach, to skakały obroty i strasznie szarpało, aż samochód jej gasł przy ruszaniu. W zakładzie gdzie zakładała instalację LPG, powiedziano jej, że gaz jest źle wyregulowany. Od ręki to naprawili i teraz jest już lepiej.
okazało się, że jednak kable i świece do wymiany. Dzisiaj kupiłem świece - 4 NGK i kable z NGK te lepsze w promocji dałem 111,34 zł więc w sumie żaden wydatek
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.