Przerywanie silnika poniżej 2000 obrotów

15 Paź 2008, 17:29

Witam mam taki problem. Jestem w posiadaniu Opla Vectry B 1,6 16v. Problemem jest przerywanie silnika poniżej 2000 obrotów oraz pływanie obrotów na zimnym silniku między 500 a 1000 obrotów. Czego to może być przyczyna ? Jak się pozbyć tego problemu ?
Sebastian1991
Nowicjusz

• 15 Paź 2008, 17:35

nie pali pewnie na któryms tłoku, odpal silnik i zdejmuj fajki ze swiec po koleji po zdjecu fajki powinna byc reakcja taka ze silnik bedzie chciał zgasnąc jezeli na któryms tłoku nie bedzie tej reakcji to znaczy ze nie ma na nim zapłonu jak juz to zrobisz to napisz swoje spostrzezenia a powiem ci co robic dalej
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

15 Paź 2008, 17:43

ale to się dzieje tylko na gazie, świecie i filtry powietrza, oraz filtr gazu są powymieniane i dalej jest to samo, w sumie na benzynie chodzi nawet równo. diagnostyka gazu byla robiona komputerowo i wszystko jest ok. jeden gosciu mi mowil ze to moze byc problem z czujnikiem obrotow... czy to moze byc przyczyna ?
    Sebastian1991
    Nowicjusz

15 Paź 2008, 18:30

jezeli to sie dzieje tylko na gazie to masz problem z gazem a nie z oplem, mozesz zmienic przewody albo jechac do gazownika ja jestem mechanikiem i z gazem sie nie bawie
    mlody861
    Zaawansowany

15 Paź 2008, 19:27

z gory dzieki za pomoc... bede staral sie z tym walczyc ;)
    Sebastian1991
    Nowicjusz

16 Paź 2008, 18:01

sory że zawracam gitare... ale jednak na benzynie też przerywa... dziś sprawdzałem
    Sebastian1991
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działają aukcje samochodów poleasingowych?
      Kupno samochodu jest zawsze niemałym wyzwaniem. I dotyczy to zarówno małych oraz średnich przedsiębiorców, jak i osób prywatnych. Spora część używanych samochodów sprzedawana jest przez handlarzy, ...
      Jak i gdzie kupić części do samochodu?
      Każdy kierowca, niezależnie od tego, jakiego auta jest właścicielem, staje przed koniecznością zakupu nowych części do samochodu. Zazwyczaj jest to wynik normalnej eksploatacji części, a czasem jest to wymuszone przez kolizję ...

16 Paź 2008, 20:08

sprawdz na którym cylindrze nie pali i napisz to ci powiem co robic dalej
    mlody861
    Zaawansowany