Przerywanie,spalanie VW Polo 1.0 45 KM

05 Lut 2017, 20:36

Witam. Jakiś czas temu zakupiłem VW Polo 1.0 45 KM benzyna. Po zakupie samochód szarpał i przerywał, wymieniłem kable zapłonowe,świece, ponad to czujnik temperatury. Po zabiegu poprawiło się. Teraz od jakiegoś czasu męczę się od nowa. Podczas jazdy,przeważnie w wilgotne dni autko czasami przerywa,tak jak by odcinało zapłon,lecz jak wcisnę gaz to jedzie dalej.Czasem jak jadę i wrzucę luz,obroty spadają poniżej 1000 i znów wracają na swoje miejsce, takie skoki jakby. Byłem u kolegi (wiejskiego mechanika) na komputerze i wykazało czujnik halla,oraz nastawnik przepustnicy. Czy to ma jakiś wpływ na to co opisałem wyżej ? Ktoś się z tym spotkał ? DOdam jeszcze że samochód dużo pali, za 30 zł nie zrobię 100 kilometrów. Jak na 45 koni i swoją masę jest też słaby moim zdaniem. Proszę o jakieś wskazówki, gdzie może leżeć problem ?
mikolaj97
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 12 2015
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Vw polo
Silnik: 1.0 45 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

06 Lut 2017, 21:51

mikolaj97 napisał(a):na komputerze i wykazało czujnik halla
W tych starych struclach podczas odczytywania błędów bez uruchomienia silnika ten błąd zawsze jest obecny.
mikolaj97 napisał(a):,oraz nastawnik przepustnicy
Tutaj podaj numer błędu.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Unikalny system składania tylnych siedzeń – 1999 rok
    W jaki sposób w samochodzie typu minivan szybko uzyskać płaską podłogę? Przez lata odpowiedź brzmiała zwykle – wymontować tylne siedzenia. Toyota była prekursorem licznych i popularnych dziś rozwiązań typu „smart ...