Przesiadka z bmw e46 323i 2.5 na coś równie dynamicznego ~25k

02 Maj 2022, 13:58

S3nkjuuuu napisał(a):widzi Pan ,że auto w dobrym stanie,zdjęcia nieretuszowane, siedzenia idealne, przyjeżdżać sprawdzać na stacji"

To znaczy że uczciwy komis.
Zapytaj tak jak mówiłem o stopień ulepienia (szpachla) i vin.
Reszta pewnie na miejscu.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

02 Maj 2022, 21:21

vectra c, signum 3.2 211km?
pvlo2
Nowicjusz

03 Maj 2022, 18:10

Powiem tak, dzwoniłem na 2 z 3 podanych numerów na otomoto żeby czegokolwiek dowiedzieć się od Panów i zrezygnowałem. Proste, nienachalne pytania na które nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi ( w tym te pytania od [email widoczny po zalogowaniu] W dodatku odrzuciło mnie to ,że dwóch Panów w momencie kiedy dzwoniłem powiedziało mi ,że właśnie na linii są klienci zainteresowani tym samochodem. Dziwne jak dla mnie ale mniejsza. Wychwalanie tapicerki również mnie nie przekonało. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy ford mondeo mk4 2.5t będzie odstawał osiągami od laguny 2.0t manual ? Rozszerzyłoby to zakres moich poszukiwan. Na razie byłem skupiony na tej lagunie ale jak patrzę na mondeo to równie mi się podoba.
S3nkjuuuu
Nowicjusz

03 Maj 2022, 18:28

S3nkjuuuu napisał(a):Czy ford mondeo mk4 2.5t będzie odstawał osiągami od laguny 2.0t manual ? Rozszerzyłoby to zakres moich poszukiwan. Na razie byłem skupiony na tej lagunie ale jak patrzę na mondeo to równie mi się podoba.

2,5t całkowicie inna odczucia r5 i większa pojemność oczywiście wszystko na plus. Ogólnie udane auto w tej opcji. Są jeszcze foki 2,5 st.
Opcją jest megane3 2,0tce (ten sam silnik co laga).

Co do ogłoszenia to nie ma co się zrażać trzeba szukać dalej.
szybki
Moderator - Tuning

03 Maj 2022, 19:23

Jak dla mnie jak Mondeo to 2,0 EB 240 a 2,5T jeździ średnio jak na taką pojemność i moc (pomijam spalanie przy 2,5 litrowym R5 silniku)
IMO Laguna 2,0T lepszy wybór
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017

07 Maj 2022, 21:49

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
S3nkjuuuu
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ALPINE A450
    Będąca bezpośrednim następcą modeli Alpine z okresu "niebieskiego", Alpine A450 nie musi już walczyć o zwycięstwo w klasyfikacji ogólnej wyścigu 24H Le Mans. Jej nazwa jest nawiązaniem do dorobku modeli A441, A442 ...
    Hyundai Santa Fe Nowej Generacji w testach Euro NCAP
    Hyundai Santa Fe Nowej Generacji został uznany za najbardziej bezpieczny samochód w swoim segmencie, w ocenie Euro NCAP w 2012 roku. Wyniki we wszystkich kategoriach testowych okazały się najlepsze w klasie, co czyni ...

14 Maj 2022, 21:49

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] oceni ktoś czy coś jest nie tak na pierwszy rzut oka ?
S3nkjuuuu
Nowicjusz

14 Maj 2022, 22:07

Wygląda ok. Tylko taki przebieg to musi być "porządnie" udokumentowany
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

14 Maj 2022, 22:24

Właśnie ten przebieg jest bardzo podejrzany. Jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o kupno samochodu i bardzo obawiam się że będę łatwym łupem dla handlarza. Nie wiem jak w miarę "bezpiecznie" się do tego zabrać. To auto jest 250km ode mnie. Trochę daleko jeśli miałbym jechać sam po nie. Na ten moment wyobrażam to sobie tak ,że jadę z jakimś inspektorem i on odwala za mnie robotę albo jedziemy gdzieś na sprawdzoną stację diagnostyczną. Tych aut na rynku jest bardzo mało i ciężko mi porównać oferty. Powoli zaczynam zastanawiać się nad jakimś suvem właśnie z racji tego że zaraz po sportowych coupetach/sedanach podobają mi się najbardziej. Oczywiście wtedy raczej o dynamice(tego czego oczekiwałem na starcie w poście) nie będzie mowy bo do 35 tysięcy to z tego co się orientuję w ofercie jest honda crv, toyota rav, nissan qq itp ale przynajmniej jest tego trochę w mojej okolicy i przynajmniej będę mógł pojeździć posprawdzać.
S3nkjuuuu
Nowicjusz

15 Maj 2022, 07:00

Wszystko zależy od tego jakie masz pojęcie o motoryzacji, stacja diagnostyczna nie wykona za ciebie oględzin auta, mogą ci powiedzieć czy luzów w zawiasie nie ma i czy nic nie cieknie od spodu. Zacznij od vinu, sprawdzenia papierów i jeśli będzie ok to ogarnąłbym jakieś autotesto czy coś żeby nie jechać bez sensu.

Temat suv'a w podobnym budżecie przerabiałem w jesieni, jeszcze przed największymi "podwyżkami". Są za taką kasę albo jakieś rav/crv jeśli chcesz pb będą 2007-2009, większość już z widoczną korozją albo zabawki pokroju kaszkaja. Generalnie z moich poszukiwań (suva nie kupiłem) najbardziej sensowne za taką kasę były ford kuga i mitsu outlander (+ "bliźniaki" c-crosser i 4007), no ale ja diesla szukałem
franccc
Stały forumowicz

15 Maj 2022, 07:45

S3nkjuuuu napisał(a):Właśnie ten przebieg jest bardzo podejrzany

Wykonaj wszystkie czynności które były zalecane wcześniej przy zakupie. Nie martw się przebiegiem.
szybki
Moderator - Tuning

15 Maj 2022, 10:44

Ah ten przebieg... Kupiłem 14 letniego diesla z nalotem 198k i nie był kręcony :roll:
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

15 Maj 2022, 11:21

Według strony historia.gov ( przez autodna) niby wszystko w porządku. Pozostało chyba jakieś autotesto tak jak pisał franccc

Edit: zastanawia mnie tylko czy serio w tej cenie nie dostanę czegoś lepszego. Jednak auto ma swoje lata.
S3nkjuuuu
Nowicjusz

15 Maj 2022, 12:57

galakty napisał(a):Ah ten przebieg... Kupiłem 14 letniego diesla z nalotem 198k i nie był kręcony :roll:

A ja 13 letniego ze 104. Kwestia tego, że za takie auto trzeba odpowiednio więcej zapłacić a nie do końca warto "dopłacać" handlarzowi za skręcenie :mrgreen:
franccc
Stały forumowicz

15 Maj 2022, 13:45

S3nkjuuuu napisał(a):Edit: zastanawia mnie tylko czy serio w tej cenie nie dostanę czegoś lepszego. Jednak auto ma swoje lata.

Chłopie wklejasz kupetę w najlepszej wersji silnikowej pewnie z najlepszym silnikiem marki apotem psioczysz na cenę.
Możesz poszukać daci dragster 1,5dci :D

p.s.

Około 30k musiałbyś dać za lexusa gs430 z 2001r :ok:
szybki
Moderator - Tuning