Auto w okolicach 20.000

30 Mar 2022, 21:16

Cześć. Co sądzicie o tym aucie? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Rozglądam się za czymś w okolicy 20k, głównie miasto, raz w miesiącu trasa 200 km, to sedan wiem, ale w miarę nowy rocznikowo i ma chyba to zawieszenie pneumatyczne jak to cytryna no i nieźle wyposażony. Może ktoś z Gdańska byłby w stanie obejrzeć? Nie za darmo oczywiście, bo kawałek mam.
Gość77498

30 Mar 2022, 21:56

Nie zastanawia Cię niska cena jak na ten rocznik? Teraz jest 20tys a wcześniej było 21tys do tego problematyczny silnik o którym jest trochę info w sieci.
Wnioski wyciągnij sam.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Mar 2022, 08:46

THP i nie ma co dalej dyskutować.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

31 Mar 2022, 10:38

Jimix napisał(a):Może ktoś z Gdańska byłby w stanie obejrzeć?

Często bywam w Gdańsku i przed wizytą mogę Cię zapewnić że to jest syf.

Jimix napisał(a):Rozglądam się za czymś w okolicy 20k

Taka skromna rada z 20toma tysiami zejdź na ziemię :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

01 Kwi 2022, 14:48

Potwierdzam opinię o silniku i potwierdzi to też mechanik u którego serwisuję wszystkie swoje auta.
Możesz zawsze zatrudnić firmę która sprawdzi i prześwietli auto lub niezależnych rzeczoznawców którzy robią to taniej . Sam korzystałem kiedyś z takich i kasę za sprawdzenie , zdjęcia , oględziny zapłaciłem dopiero po otrzymaniu raportu . Nie pojechałem do stolicy po strucla który w ogłoszeniu wydawał się być niedrogim rodzynkiem .
Moim zdaniem należy wybrać konkretny model etc i potem szukać okazji bo takie się zdarzają ale trzeba uzbroić się w cierpliwość
Bystry1975
Obserwowany

15 Kwi 2022, 21:39

Cena wydawała się podejrzana, liczyłem, że rodzynek okazja :lol:
Kiedyś miałem Epice, mam sentyment. Jak ta wygląda wg Was? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Gość77498

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Warsaw Oldtimer Show 2018 / relacja
    Klasycznie piękne oldtimery i youngtimery można było obejrzeć w majowy drugi weekend na V Targach Pojazdów Zabytkowych Oldtimer Warsaw Show 2018 które odbyły się w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie. To największe ...
    Pierwsza litera w alfabecie Lexusa to "F"
    Był rok 2006 i od premiery Lexusa IS drugiej generacji minęło kilka miesięcy. Dlaczego zatem Lexus testował nowego IS-a skrytego pod kamuflażem? Dziennikarze motoryzacyjni zauważyli, że coś się święci, kiedy zaczęły się ukazywać ...

15 Kwi 2022, 22:44

Jimix napisał(a):Jak ta wygląda wg Was?

Tak właściwie ogłoszenie jeden wielki farmazon okraszony fotkami. Jak masz blisko jedź i zobacz.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

15 Kwi 2022, 23:28

Mam 100km do tej Epici. Jakie konkretne auta modele, ogłoszenia moglibyście polecić? Jestem z Białego, a tu niestety rynek nie zachwyca możliwością wyboru.
Gość77498

16 Kwi 2022, 11:30

Może coś takiego? Co prawda silniki nie są jakoś zbytnio dynamiczne ale proste i trwałe w budowie.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Kwi 2022, 15:57

Gdybym dołożył z 2-3k byłaby szansa na coś bardziej dynamicznego? Kiedyś miałem BMW serii 3, 320D, 2.0 silnik, 174 km chyba, ogromnie miło wspominam to auto. Potem naczytałem się, że jest to problematyczny samochód, części drogie, nie jest bezawaryjny itd. Nie wiem, może i tak, ja z nim problemów przez 2 lata nie miałem na szczęście.
Taka Sonata? Sądząc po cenie raczej gruz.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Generalnie chciałbym coś na granicy komfortu, mocy, w miarę akceptowalnego spalania no i budżetu jaki mam. Wiele z tego co wypadło mi w oko to seria 3. Ryzyko pewnie wzrasta jak się domyślam, przy takim budżecie jak mój no i takich autach jakie obserwuję, ale nie wierzę, że nie można w tych pieniądzach kupić tego co szukam :yes:
Gość77498

17 Kwi 2022, 17:58

Jimix napisał(a):Gdybym dołożył z 2-3k byłaby szansa na coś bardziej dynamicznego?

NIE , co to jest teraz 2-3 tys, dołóż 20 tys to masz już w czym wybrać, a 2-3 tys to jest jakiś tam błąd pomiarowy w wycenie między handlarzami, w sensie kto co za ile cenie większego kibla
toyman40
Stały forumowicz

18 Kwi 2022, 08:08

Racja, tak w ogóle to przemyślałem sprawę i kupię nowy, bo tak to za duże ryzyko. Dzięki!
Gość77498

18 Kwi 2022, 08:34

Zminimalizowanie ryzyka przy kwocie 20k nie jest trudne, to ty chcesz na siłę ponosić jak największe. Jest masa dobrych samochodów jakie można kupić za te pieniądze tylko słabe wrażenie pod remizą robią
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

18 Kwi 2022, 09:22

franccc napisał(a):tylko słabe wrażenie pod remizą robią

Skoro tak mówisz, to coś w tym jest. Nie pytam, skąd wiesz 8)

Co jeszcze wartego uwagi dodatkowo, poza propozycjami od Barola?
Gość77498

18 Kwi 2022, 09:29

Szkoda że daleko mieszkasz bo jest do wzięcia u mnie w mieście pewne BMW E90 tylko że diesel.
Barol
Awatar użytkownika