Przesiadka z bobsleja do auta, co kupic?

14 Wrz 2017, 10:43

Witam nadszedl czas wymienic stara vectre z 96' na normalne auto, czasu niewiele bo w styczniu konczy mi sie aktualny TUV (Mieszkam w niemczech). Auta roniez bede szukal w Niemczech, Kwota do 6500 Euro .Auto dla 2 osób na codzien, jazdy głównie po mieście, czasem wypad do Polski ok ~4 h drogi wiec nie dlugo, srednio rocznie ok ~20-25 tys km, takze pewnie w gre wchodzi benzyna, ale nie przekreslam, typy jakie raczej mnie zainteresuja to hatchback lub sedan, kombi odpada, auto w miare tanie w eksploatacji, malo awaryjne, reszta do obgadania, co byscie polecili?

Citroën C4 HDi 1.6 110 ??
[link do mobile.de wygasł]

Leon II 1.6 ??

bravo

i30 1,6
doradzicie cos??
krzysiekgrwn
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: opel vectra
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna

14 Wrz 2017, 19:58

Do C4 podchodziłbym z rezerwą, ze względu na te jego potencjalne problemy z elektryką - pewnie w Niemczech ogarnięcie tego jest kosztowne.

Leon II może być jak nie przeszkadza Ci ten środek. Bravo również dobry kierunek (w autach przed liftingiem jest awaryjna ręczna skrzynia M32). Ja bym chyba celował w i30/Cee'da.
azzurro
Aktywny

Auto: Jeansowe kombi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poskramiacz śniegu z 1934 roku - Skoda Popular
    Czeska marka rozwijała przemyślane i skuteczne sposoby na radzenie sobie z dużym śniegiem i trudnym zimowymi warunkami już ponad osiemdziesiąt lat temu. Znany model POPULAR dokonał podczas zim lat 30 wielu spektakularnych ...