Przestronny samochód rodzinny na trasy w automacie

16 Wrz 2018, 23:11

Szanowni,

poszukuje samochodu rodzinnego (teraz jedno dziecko, w planach kolejne), z dużym bagażnikiem.

Stan obecny: Honda Accord 2.2 w dieslu, pełna wersja Executive z adaptacyjnym tempomatem, nawi, kamera cofania itp.

Styl jazdy: mało po mieście (aczkolwiek w perspektywie 2-3 lat przeprowadzka za miasto i dojazdy 15-20km), głównie trasy (rodzina i praca wyjazdowa).

Przebiegi: rocznie ok 20-30 tys km

Budżet 80 tys ale rozważam ew. leasing kilkulatka, wtedy większa kwota

Czas użytkowania: zazwyczaj zmieniam samochody co ok 2-3 lata, ale tu chciałbym użytkować go 5-6 lat minimum

Oczekiwania co do samochodu:
NIEZBĘDNE:
1. Automatyczna skrzynia biegów
2. System adaptacyjnego tempomatu
3. Przestronność i duży bagażnik
4. Moc na poziomie tego co mam obecnie (chip na 190 KM)

POŻĄDANE:
1. Ekonomiczna eksploatacja
2. Wentylowane fotele
3. Nawigacja

Nie mam oczekiwań co do silnika (obojętne czy Diesel czy benzyna), czy marki, aczkolwiek Honda bardzo mi odpowiada (więc może jakieś opinie o CR-V?). Zależy mi na bezawaryjności i wygodzie jazdy. Ostatnio podróżowałem czesto samochodami z siedzeniami a'la krzesła (Accord jest bardzo niski i siedzi się w nim średnio wygodnie).

Intuicja podpowiada, że należy kierować się w stronę SUV lub Crossoverów.
rzuber
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2007
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audi A4 B6
Silnik: 1,9 TDi 130 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczni rowerzyści
    Rower staje się coraz bardziej popularnym środkiem transportu, a rowerowe wycieczki ulubioną formą spędzania wolnego czasu. Nie brakuje również ludzi, którzy na rowerze realizują swoją sportową pasję. Tymczasem ...