REKLAMA
Witam ponownie, wcześniej założyłem temat o podobnej tematyce lecz stwierdziłem, iż założę kolejny nowy temat z powodu decyzji w m.in. moim budżecie i "widzi mi się"
Do wydania mam około +/- 20k, lecz sumę tą mogę podciągnąć do 30k, na celu za tą cenę mam :
1) Mitsubishi Lancer 1.8 - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2) Audi A4B7 1.8T np. Ta- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3) Audi A4B6 1.8T np. ta - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4) Mitsubishi Lancer 2.0 DI-D - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
I w sumie to Tyle z moich wybranych (Ta Audica mnie urzekła ) Rocznie robię około 20kkm, 60% miasto 40% trasa + mieszkam w mieście, gdzie dość sporo odcinków jedzie się bez korków (Wałbrzych), dotychczas jeździłem benzynką golfem IV (pierwsze autko ) więc obity trochę został i czas na zmiany. 1.8T w Audi słyszałem, że ma dobre opinie, idealny pod gaz i prosty jak budowa cepa, szukałem też w 2.0TDI ale od tego ropniaka a raczej jego opinii aż mnie głowa rozbolała i dlatego tylko benzynka w A4 mnie interesuje, bynajmniej w b6 i b7. O Mitsubishi słyszałem bardzo dobre opinie, lecz nienajlepsze z silnikiem 2.0 od VAG'a, mój znajomy posiada owego Lancerka w 2 litrowym ropniaku i bardzo go sobie chwali, zrobił nim już dość sporo i bardzo poleca mi te autko, na dodatek spalanie jest niskie w porównaniu do osiągów z tego co zauważyłem. Mam odwieczny dylemat, już 4 miesiąc rozmyślam nad autem i wybrać nie mogę...
A może jeszcze jakieś inne propozycje? Rozglądałem się też za fordem mondeo MK4 lecz zauważyłem, że fordzik szybko na wartości traci a z autem planuję się związać na okres około 5-6 lat, może więcej. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi, porady jak i hejty