Przetarcie - jak je tanio naprawić

07 Maj 2016, 14:04

Witam,
Ostatnio otarłem dosyć ciekawie i muszę to załatać, najlepiej jak najmniejszym kosztem.
Nigdy nie robiłem tego, więc nie wiem czym skutecznie i tanio.
Dziura jak jest to już pewnie będzie, ogólnie wgniótł się ten kawałek gdzie jest zjechane... :cry:
Nie wiem czy odmalować czy co robić.
Można przybliżyć zdjęcie i widać, że to jest lakier zjechany i wszystko :cry:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Punt0
Nowicjusz

Auto: Punto I
Rok produkcji: 1998

07 Maj 2016, 19:29

Wszystko zależy jak podejdziesz do sprawy. Możesz sam to zrobić - instrukcje znajdziesz w necie. Jednak pozostaje kwestia jak to będzie wyglądało. Druga możliwość - to lakiernik - on zrobi to tak jak powinno to być zrobione - czyli wyczyści, zaszpachluje, nałoży podkład, lakier, wypoleruje, wycieniuje itd.
Podsumowując - jak chcesz tanio, będziesz musiał to zrobić sam i będzie to wyglądało byle jak. Jak ma to wyglądać tak jak powinno, to lakiernik. O cenę musisz się zapytać lakiernika.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Maj 2016, 20:33

Był tam kiedyś wymieniany próg. Zamalowany potem innym kolorem , na sztukę. Przeca to widać :mrgreen: ( mówienie o cieniowaniu w tym przypadku jest pomyłką :mrgreen: ) Obecne zagięcie wypadło na niedbałe łączenie( (widać pęknięcie szpachli) . Stąd dziura. Zrobienie tego na cacy będzie problematyczne. Weż ty jaki kit , żywicę i potraktuj to pędzlem. Igiełki bez większych nakładów to z tego nie zrobisz.Lakiernik będzie pewnikiem proponował obróbkę całego progu co nijak będzie się miało z wartością tego punciaka i z zawartością Twojego portfela.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna