Przetarty lakier na masce

21 Mar 2015, 14:51

Cześć, czyściłem zaschnięte ptasie odchody na masce miękką stroną gąbki kuchennej i niestety przetarłem lakier. Czy jest szansa na usunięcie tego przetarcia bez malowania całej maski (lub jej polerowania mechanicznego)? Czy pasta polerska wystarczy, żeby to przetarcie zniknęło?
Drevis
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 12 2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi A4

21 Mar 2015, 16:17

Spróbuj woskiem koloryzującym. Ewentualnie na niegłębokie rysy osobiście polecam pastę do usuwania rys z lakieru K2. Pastuję nią swoją terenówkę, jak ma zadrapania od krzaków i naprawdę się sprawdza.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

21 Mar 2015, 23:07

Dzięki! Pewnie spróbuję. Ale powinno pomóc na takie przetarcia jak ma mam? Jest to dość widoczne, normalne białe zadrapania tak jakby po czymś szorstkim (ale jeszcze nie rysy)...
Drevis
Nowicjusz

27 Mar 2015, 14:42

Dorzucam zdjęcia, może rzucą trochę światła na sprawę.

1
2
3 (w nocy z lampą)

Próbowałem polerki ręcznej (ale pastą innej firmy niż K2) i niestety nic to nie dało, jest szansa, że K2 pomoże?
Drevis
Nowicjusz

08 Kwi 2015, 22:08

Jeśli nie umiesz sam i nie masz czym, udaj się do zakładu zajmującego się polerowaniem lakieru - powinni to rozetrzeć wodnym papierem 2000, a potem spolerować maszyną. Powinno bez problemu zniknąć całkowicie.
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe II generacji
    Ten typ instalacji gazowej, podobnie jak wcześniejszy, wykorzystuje zmienne warunki podciśnieniowe, pozwala już jednak na regulację składu mieszanki. Instalacja ta przeznaczona jest dla starszej generacji silników, ...