Wygładzenie maski

14 Mar 2015, 13:22

Witam. Mam zamiar nakleic folie karbonowa na moja zdezelowana nieco maske, lecz na masce mam kilka wgniotkow od gradu i jedno wieksze wgniecenie jakby uderzone czyms (nie wiem czym jak kupilem to juz to bylo). I mam pytanie, jak mam to wygladzic tylko pod naklejenie folii, tak najtanszym kosztem, zeby po naklejeniu nie bylo widac nierownosci. Dzieki z gory za odpowiedzi :)
Xardas22
Nowicjusz

Auto: Volkswagen Polo 6N

02 Kwi 2015, 21:55

Ja bym troszkę szpachli nałożył potem wyrównał papierkiem, myślę że to najlepsze rozwiązanie.
szkodzik95
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 08 08 2014
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Ford Focus MK 2
Silnik: 1.6 TDCI 90 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

08 Kwi 2015, 22:15

Tak, gorzej jak szpachla zostanie źle wysuszona, zostanie nałożona na źle przygotowaną powierzchnię albo od gorąca zacznie pękać - wtedy szlag trafi i szpachlę i maskę i folię. Podjedź do zakładu prostującego karoserię metodą PDR - wyciągną ci to bez lakierowania elementu, a potem sobie nakleisz carbon. Jak nie chcesz inwestować w prostowanie, to naklejaj od razu.
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kawa w samochodzie - pić czy nie?
    Wielu kierowców stosuje kawę jako środek przeciwdziałający uczuciu zmęczenia wielogodzinną podróżą. Mimo to spożywanie jej w czasie jazdy stanowi potencjalne zagrożenie, ponieważ gorący napój może spowodować ...